Ελλάδα

Ελένη Τοπαλούδη δίκη: Δεν άντεξε η μητέρα της – Βγήκε από την αίθουσα για να μην ακούσει τις μαρτυρίες

Ελένη Τοπαλούδη δίκη: Δεν άντεξε η μητέρα της – Βγήκε από την αίθουσα για να μην ακούσει τις μαρτυρίες
Ελένη Τοπαλούδη δίκη: Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν μπόρεσε να ακούσει τα όσα πέρασε το παιδί της και προτίμησε να βγει από τη δικαστική αίθουσα.

Ελένη Τοπαλούδη δίκη: Συνεχίστηκε σήμερα 28/1 η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Η σημερινή διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη για την οικογένεια της φοιτήτριας. Αυτό το μαρτύριο το πέρασε μόνος του ο πατέρας της Ελένης καθώς η μητέρα της δεν μπόρεσε να ακούσει τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες και προτίμησε να βγει από την αίθουσα.

Θυμίζουμε ότι σήμερα κατέθεσε ο Θωμάς Ζόβας, διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, ο άνθρωπος δηλαδή που εξιχνίασε ουσιαστικά την υπόθεση. Στη συνέχεια ο Γιάννης Τοπαλούδης είπε μπροστά στις κάμερες: “Ο ιατροδικαστής έλεγε με… κομψό τρόπο, ότι είχε σημάδια από μαχαίρι στο λαιμό, σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού. Όλα αυτά έγιναν με σκοπό να τη βιάσουν. Βασανίστηκε, οπότε πρέπει να καταδικαστούν και γι’ αυτό. Και βασανισμός και βιασμός και αποτρόπαια δολοφονία”.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι οι πράξεις των δυο δραστών είναι ξεκάθαρες και δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση. “Οι πράξεις έχουν αποδειχθεί και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβητήσεως. Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του βιασμού, με συνέπεια και τον θάνατο του θύματος, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αφού και οι δύο όπως απεδείχθη, την μετέφεραν μέχρι να την πετάξουν στα βράχια και από εκεί να βρεθεί στη θάλασσα, όπου πέθανε από τον πνιγμό”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

“Η Ελένη πάλεψε, το σπίτι είχε αίματα παντού”

«Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος τόνισε πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη. «Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε και στην εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα, όπου μαρτύρησε η Ελένη. “Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «ένα φυσιολογικό άνθρωπο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάσιμος, “καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος” κατά την εξέτασή του, εν αντιθέσει με τον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος “είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά”. Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, είχε εξαφανιστεί στη συνέχεια για ένα τετράωρο.

Όταν κλήθηκε να καταθέσει ο ιατροδικαστής, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε. Όσο ο Παναγιώτης Κοτρέτσος κατέθετε τα όσα φρικιαστικά είχε διαπιστώσει, ο πατέρας φώναξε μέσα στην αίθουσα «μας το βασάνισαν το κορίτσι μας, μας το βασάνισαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments