Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Σε Μαυροβούνιο και Κροατία αύριο ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας: Σε Μαυροβούνιο και Κροατία αύριο ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας: Το Μαυροβούνιο και την Κροατία θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των δύο χωρών.

Νίκος Δένδιας: Με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας θα συναντηθεί αύριο, κατά την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα και ακολούθως στο Ζάγκρεμπ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.  Αναλυτικότερα, κατά την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, και τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς. Εν συνεχεία, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Να μην ξεχάσουμε το Ολοκαύτωμα”:

Τη σημασία να μην ξεχάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ομαδικά εγκλήματα της ιστορίας, τόνισε, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Νίκος Δένδιας. Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ομαδικά εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας από τους Ναζί, όπως και τα εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι».

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments