Video

Ελευσίνα γεωτρύπανα: Τα 7 γιγάντια παροπλισμένα πλωτά γεωτρύπανα στον κόλπο της Ελευσίνας

Ελευσίνα γεωτρύπανα: Τα 7 γιγάντια παροπλισμένα πλωτά γεωτρύπανα στον κόλπο της Ελευσίνας
Ελευσίνα γεωτρύπανα: Η "μάχη των υδρογονανθράκων" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα με τα 7 παροπλισμένα γεωτρύπανα στην Ελευσίνα, που κατέγραψε η ομάδα Up Stories.

Ελευσίνα: Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η ομάδα Up Stories από την Ελευσίνα και συγκεκριμένα από τα παροπλισμένα γιγάντια γεωτρύπανα στον Κόλπο της περιοχής. Αν και είχαν ξεκινήσει με δυο μέσα σε λίγο διάστημα έγιναν 4 στη συνέχεια πέντε και πρόσφατα έχουν καταλήξει να είναι 7, γεωτρύπανα που έχουν “παρκάρει” στον κόλπο της Ελευσίνας, μαζί με μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, αποτελώντας τουριστική ατραξιόν και καμβάς για εν δυνάμει φωτογράφους.  Η “αποθήκευσή” τους εκεί τείνει να μετατρέψει τον ήδη επιβαρυμένο κόλπο της Ελευσίνας σε ένα απέραντο θαλάσσιο πάρκινγκ για πλωτά γεωτρύπανα.

Όλα τους ανήκουν στην ίδια εταιρεία και λόγο της παλαιότητας τους θεωρούνται ξεπερασμένα και σχεδόν παροπλισμένα. Η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας πάρα τις αντιδράσεις των κατοίκων για την προσάραξη τους στον κόλπο της πόλης τους και σύμφωνα με πληροφορίες μετά και από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή εταιρεία όπου και ανήκουν πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ακόμα 5 κλείνοντας έτσι των χορό των αφίξεων. Τα γεωτρύπανα ανήκουν στην εταιρεία Ocean Rig. Πρόκειται για εταιρεία υποθαλάσσιων εξορύξεων, η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Το 2018, ωστόσο, εξαγοράστηκε από την ελβετική Transocean

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments