Ελλάδα

Δήμος Αλίμου καθαριότητα: Βρήκε λύση να “μπλοκάρει” τους βανδαλισμούς

Δήμος Αλίμου καθαριότητα: Βρήκε λύση να “μπλοκάρει” τους βανδαλισμούς
Δήμος Αλίμου καθαριότητα: Σε καινοτόμα ενέργεια η οποία θα επαναφέρει τους τοίχους και τα πεζοδρόμια στην κανονική τους μορφή χωρίς γκράφιτι και συνθήματα προχώρησε η δημοτική αρχή.

Δήμος Αλίμου καθαριότητα: Σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν βρεθεί κανείς θα παρατηρήσει την ίδια εικόνα σε τοίχους και πεζοδρόμια. Τα γκράφιτι και τα υβριστικά συνθήματα έχουν κατακλείσει κάθε σημείο δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα, η οποία παραμένει ή ακόμη χειρότερα γίνεται ακόμη χειρότερη από χρόνο σε χρόνο.

Αυτό είναι ένα από “αιώνια” προβλήματα των δήμων, οι οποίοι αδυνατούν να καθαρίσουν τις περιοχές τους διατηρώντας μια εικόνα που δεν είναι αρεστή στο μάτι των επισκεπτών αλλά πολύ περισσότερο των κατοίκων. Στον δήμο Αλίμου ωστόσο η δημοτική αρχή φαίνεται πως βρήκε τον τρόπο να “καθαρίσει” μία και καλή με το εν λόγω φαινόμενο επαναφέροντας τα δημόσια κτίρια, τα πεζοδρόμια και τους τοίχους στην αρχική τους μορφή.

Ένα από τα πιο κομβικά σημεία του δήμου αλλά και του λεκανοπεδίου, ο ανισόπεδος κόμβος που ενώνει τη λεωφόρο Αλίμου και Ποσειδώνος και είχε γεμίσει συνθήματα και βωμολοχίες περάστηκε με ένα ειδικό υλικό που το προστατεύει από νέους βανδαλισμούς. «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την κακή ποιότητα ζωής και εικόνας», ανέφερε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τονίζοντας πως η επιδιορθώσεις κάθε φορά κοστίζουν χρήματα στον δήμο. Το υλικό με το οποίο περάστηκε ο ανισόπεδος κόμβος αλλά και η πεζογέφυρα είναι τέτοιο που ό,τι και να γράψουν «σβήνει» και καθαρίζει με το πέρασμα νερού, χωρίς να χρειαστεί ξανά βάψιμο. «Με το συγκεκριμένο υλικό περνάμε και άλλα σημεία στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος Αλίμου στηρίζει την τέχνη του γκράφιτι έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει πολλές συγκεκριμένες ενέργειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments