Ελλάδα

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”: Συνάντηση της περιφέρειας Αττικής για επαναλειτουργία του πάρκου

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”: Συνάντηση της περιφέρειας Αττικής για επαναλειτουργία του πάρκου
Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης": O περιφερειάρχης επισήμανε ότι με τη συνεργασία πανεπιστημιακών, δήμων και φορέων, "δρομολογούμε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου".

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, “Αντώνης Τρίτσης” θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης και των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του πάρκου.

Ανακοίνωσε ότι με τη συνεργασία και των Δήμων της περιοχής, θα διοργανωθούν εορταστικές εκδηλώσεις, την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, για μικρούς και μεγάλους, ώστε να καταδειχτεί πως παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης, το πάρκο είναι ανοιχτό και φιλόξενο για τους πολίτες. Κατά η συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες επίλυσης και διευθέτησης μιας σειράς θεσμικών, διαδικαστικών, οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του πάρκου Τρίτση.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο που έχει η Περιφέρεια για το πάρκο, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι με τη συνεργασία πανεπιστημιακών, δήμων και φορέων, «δρομολογούμε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου», πρόσθεσε ότι «οραματιζόμαστε να αποκτήσει η Αττική ένα μητροπολιτικό πάρκο το οποίο θα είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης».

Ο πρόεδρος του Φορέα του πάρκου Τρίτση και αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σ. Ζωγραφάκης, ενημέρωσε για τις ενέργειες που υλοποιούνται προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σύμφωνα και με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα. Για τα υπάρχοντα προβλήματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, το προσωπικό, την οικονομική βιωσιμότητα, καθώς και την αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω έλλειψης νερού στο πάρκο και διαρροών της λίμνης, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες επίλυσης τους.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Ιλίου, Ν. Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γεώργιος-Σταύρος Τσίρμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Α. Λεωτσάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Μ. Αγγελοπούλου και Μ. Αλεξανδράτος, τα μέλη του φορέα, Ανδριάνα Ζησιμάτου, Ειρήνη Μακρίδου, Ανδρέας Σπυράκος, Γ. Γεωργακόπουλος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Π. Τριβέλλας, ο Γ.Γ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Βασίλης Αναλυτής και υπηρεσιακά στελέχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments