Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επίορκοι της Δικαιοσύνης

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επίορκοι της Δικαιοσύνης
ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: «Η έρευνα πρέπει να συνεχισθεί σε βάθος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: «Η κατάθεση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου στην προκαταρκτική επιτροπή για τα όσα ανατριχιαστικά έπραττε ως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος αποτελούν βαρύτατο πλήγμα για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η έρευνα πρέπει να συνεχισθεί σε βάθος και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επίορκοι της Δικαιοσύνης», τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Υπόθεση Novartis: Αντιθεσμική συμπεριφορά από Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει και ο Παναγιώτης Αθανασίου

«Ήρθα σήμερα, ορκίστηκα και είπα την αλήθεια. Δεν προσέθεσα τίποτα παραπάνω. Αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος το ξέρει καλά. Όσα είπα είναι απολύτως αληθή», ανέφερε ο Παναγιώτης Αθανασίου, μόλις ενημερώθηκε για τη δήλωση που έκανε σε βάρος του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός, μετά τον Γιάννη Αγγελή και την Ελένη Ράικου, που διατύπωσε βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής. Δεν κατέθεσε όμως κανένα στοιχείο για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, ούτε και του είπε ποτέ η συνάδελφός του Ελένη Ράικου για παρεμβάσεις ή για το όνομα «Ρασπούτιν», όπως είπε. Ο Παναγιώτης Αθανασίου, αν και εκ προοιμίου έσπευσε να καταθέσει στην Επιτροπή, ότι δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα για την υπόθεση Novartis, δήλωσε πως δεν θυμάται γιατί τον Ιανουάριο του 2017, δημοσιεύματα ανέφεραν πως διέταξε έρευνα και το άνοιγμα λογαριασμών στελεχών της εταιρείας.

«Επιθυμούσατε ανανέωση της θητείας σας; Δηλαδή τρίτη θητεία;», ρώτησε τον Παναγιώτη Αθανασίου, λίγο προτού ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. «Φυσικά», απάντησε ο Παναγιώτης Αθανασίου, σημειώνοντας πάντως, πως τα ίδια που είπε σήμερα, θα έλεγε και αν είχε ανανεωθεί η θητεία του. «Το συμπέρασμα είναι πως όσα λέτε, τα λέτε επειδή δεν ανανεώθηκε η θητεία σας», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ίδια θα έλεγα και αν είχε ανανεωθεί», επέμεινε ο Παναγιώτης Αθανασίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments