Οικονομία

Χανς Φάιλμπριφ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group

Χανς Φάιλμπριφ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group
Χανς Φάιλμπριφ: Ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση περίπου 2 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 12 Ιανουαρίου του 2018.

Χανς Φάιλμπριφ: Ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του. Ο Χανς Φάιλμπριφ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο οποίος την έκανε δεκτή. Ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση περίπου 2 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 12 Ιανουαρίου του 2018, όταν είχε διαδεχθεί το Αυστριακό Τόμας Βϊζερ. Ο κ. Φάιλμπριφ επιστρέφει στην χώρα του για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας.

«Ο Χανς Φάιλμπριφ με πληροφόρησε σήμερα για την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του EWG, που είναι το όργανο το οποίο προετοιμάζει το Eurogroup. Αρχίσαμε τη διαδικασία αντικατάστασής του για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του εντατικού έργου που είναι αναγκαίο για να εφαρμόσουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μας για το πρώτο εξάμηνο του 2020», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο Χανς είχε κομβικό ρόλο στην προώθηση της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, στη δημιουργία της βάσης για τις συζητήσεις στο Eurogroup τα δύο τελευταία χρόνια. Του εύχομαι ό,τι το καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες», πρόσθεσε ο Σεντένο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments