Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ευρωλίγκα: Απαγόρευση μεταγραφών στους Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Ευρωλίγκα: Απαγόρευση μεταγραφών στους Πειραιώτες
Ολυμπιακός - Ευρωλίγκα: Καμπάνα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός – Ευρωλίγκα: “Βόμβα” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού η Ευρωλίγκα επέβαλε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για καθυστερημένη καταβολή οφειλών.  Μερικούς μήνες πριν η διοργανώτρια αρχή είχε ενημερώσει πως θα εξετάσει καταγγελίες που είχαν γίνει από την Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας και οι οποίες αφορούσαν σε καθυστερημένες καταβολές οφειλών του Ολυμπιακού προς παίκτες του.

Σήμερα (31/1), οι ιθύνοντες γνωστοποίησαν πως επιβάλουν στους Πειραιώτες ποινή, καθώς τίθεται σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση.

Μέχρι τότε, το συγκεκριμένο ban θα είναι σίγουρα σε ισχύ και μένει να φανεί αν θα αλλάξει κάτι έπειτα από την παρέλευση του χρονικού διαστήματος και την ανακοίνωσης της τελικής απόφασης. Στην ίδια ενημέρωση της Ευρωλίγκας, τονίζεται πως πραγματοποιείται εξέταση και ορισμένων οικονομικών καταστάσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τον Απρίλιο του 2019 κι έχει να κάνει με το αν τηρούνται όλες οι υποχρεώσεις στο πλαίσιο του FSFPR. Αυτή, όπως τονίζεται, αναμένεται από την Οικονομική Επιτροπή σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Υπενθυμίζεται, πως τον Μάιο του 2019 η Ευρωλίγκα, μέσω ανακοίνωσης, ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από καταγγελία της Ένωσης Παικτών της διοργάνωσης για οφειλές προς παίκτες της ομάδας. Στην ανακοίνωση αναφερόταν:

Η Επιτροπή Ελέγχου της Ευρωλίγκας ανέφερε τον Ολυμπιακό στην ομάδα οικονομικών για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης με τους κανονισμούς του Financial Fair Play (FSFPR) για καθυστερημένες πληρωμές που περιέχονται στον Πειθαρχικό Κώδικα της διοργάνωσης. Ο κανονισμός του οποίου η συμμόρφωση είναι υπό αμφισβήτηση αφορά τις πληρωμές προς τους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού. Η υπόθεση προέκυψε από καταγγελία που υποβλήθηκε από την Ένωση παικτών. Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την παραβίαση των κριτηρίων του άρθρου 3.α) για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η απόφαση παραπέμπει την υπόθεση στην Οικονομική Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments