Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κάρπαθο

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κάρπαθο
Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κάρπαθο: Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 4,2 Ρίχτερ υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στην Κάρπαθο. Η σεισμική δόνηση ήταν 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 78 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Διαφάνι Καρπάθου και 141 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρόδου.

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Καρπάθου

Συνεχείς είναι τις τελευταίες ημέρες οι σεισμοί στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο. Τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμός Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 78 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος στα 27,9 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή με τον προηγούμενο που είχε πλήξει τα νησιά του Αιγαίου. Λίγο πριν την εκδήλωση των 5,1 Ρίχτερ, είχαν καταγραφεί τρεις σεισμικές δονήσεις κατά μήκος του ίδιου ρήγματος και μέχρι την Κάρπαθο. Ο πρώτος ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών, ο δεύτερος 3,4 και ο τρίτος 3,6 Ρίχτερ.

Οκτώ λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1, καταγράφηκαν δύο σεισμοί μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, με απόσταση λίγων δευτερολέπτων μεταξύ τους. Στις 04:10 τα ξημερώματα ακολούθησε μεγαλύτερος μετασεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σεισμός 4,6 Ρίχτερ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χτες, Πέμπτη σημειώθηκε ακόμα ένας ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments