Video

Contagion νέος κοροναϊός: Η “προφητική” ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ [vid]

Contagion νέος κοροναϊός: Η “προφητική” ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ [vid]
Contagion νέος κοροναϊός: Οι ομοιότητες της πλοκής της ταινίας με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον κόσμο έχουν "τρελάνει" τους σινεφίλ.

Contagion νέος κοροναϊός: Η ταινία κυκλοφόρησε το 2011, αλλά η εξάπλωση του νέου κοροναϊού έχει κάνει το φιλμ του Στίβεν Σόντερμπεργκ να επανέλθει στο προσκήνιο. Το Contagion μιλάει για έναν ιό, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σκοτώνοντας χιλιάδες, αλλά και τις προσπάθειες ειδικών για να τον αντιμετωπίσουν. Όπως ήταν λογικό τα social media πήραν “φωτιά”, τονίζοντας πως η ταινία «προφήτεψε» τα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας.

Μια γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της στη Μινεσότα από επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Νιώθει κουρασμένη και έχει συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα, αλλά εκείνη τα αποδίδει στο τζετ λαγκ και τα αγνοεί. Μέσα σε 24 ώρες βρίσκεται νεκρή, μαζί με τον γιο της. Ο σύζυγός της εμφανίζει ανοσία και επιβιώνει. Αλλά ο μοιραίος ιός, που ξεκίνησε από την Κίνα, προκαλεί μαζικό χάος και οι επιδημιολόγοι αγωνίζονται να παρασκευάσουν το εμβόλιο.

Αυτή είναι η αρχή της ταινίας του Steven Soderberg. Εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορίας της, η ταινία γνωρίζει νέες δόξες, καθώς σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», εκτοξεύτηκε στο Νο10 στις ταινίες του iTunes, όπου στην 1η θέση βρίσκεται το «Joker», στην 3η η ταινία «Once Upon a Time in Hollywood», στην 4η τα «Παράσιτα» και στην 8η η ταινία «Hustlers».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναζητήσεις για streaming του Contagion άρχισαν να αυξάνονται ταχύτατα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Τη Δευτέρα ήταν στη 13η θέση στο iTunes chart before και την επόμενη ημέρα ανέβηκε στη 10η. Τα κοινά στοιχεία της ταινίας με όσα πραγματικά συμβαίνουν με τον νέο κοροναϊό κάνουν πολλούς να νιώθουν πως ζουν στην πραγματική ζωή το σενάριο της ταινίας.

Δείτε μερικές αντιδράσεις χρηστών του twitter:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments