Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται 7.000 προσλήψεις μέσα στην επόμενη διετία

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται 7.000 προσλήψεις μέσα στην επόμενη διετία
Νίκη Κεραμέως: Η Υπουργός αναφέρθηκε σε υποχρεωτική διετή φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ενώ ερωτηθείσα σχετικά είπε πως πάνω από το 70% των προνηπίων φοιτά σε δημόσιος δημοτικούς σταθμούς.

Για αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στο Δημοτικό έκανε λόγο η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου θα εμπλουτιστεί με ξένες γλώσσες και πληροφορική.

Η Υπουργός αναφέρθηκε σε υποχρεωτική διετή φοίτηση στο νηπιαγωγείο, ενώ ερωτηθείσα σχετικά είπε πως πάνω από το 70% των προνηπίων φοιτά σε δημόσιος δημοτικούς σταθμούς. Όσο αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε σε 4500 εκπαιδευτικούς στα σχολεία ειδικής αγωγής και 2500 προσλήψεις στα γενικά σχολεία, μέσα στην επόμενη διετία.

Ενώ σχετικά με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, είπε πως «πρώτο μέλημα του υπουργείου είναι η επένδυση στον εκπαιδευτικό», η οποία σημαίνει αφενός πρόσληψη εκπαιδευτικών και η προσμέτρηση εμπειρίας. Η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι, επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση σε όσους υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την Κάσο, είπε πως «έχει αναλάβει εκπαιδευτικός».

Ωστόσο η υπουργός σήμερα προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών κάθε 2 χρόνια αντί για 3 που ισχύει σήμερα, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η ρύθμιση σύμφωνα με την ίδια θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή σύντομα και αφορά κατ’ ουσίαν τους πίνακες με τα προσόντα και την οικογενειακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό προσλήψεων ή για την τοποθέτησή τους ως αναπληρωτές.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι με την ίδια ρύθμιση θα επανέλθει και η διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών της χώρας και είχε καταργηθεί με νόμο του πρώην Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Ορέστης Καλογήρου Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ

Σε ό, τι αφορά στην έγκριση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του Ορέστη Καλογήρου ως νέου Προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ. η Νίκη Κεραμέως μίλησε για μία νέα εποχή στον Οργανισμό και τη μετατροπή του από γραφειοκρατικό βραχνά σε ένα καίριο εργαλείο εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η ίδια χαιρέτισε το διορισμό του νέου Προέδρου διακομματικά με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης πέραν της κυβερνώσας πλειοψηφίας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καλογήρου κατέθεσε ήδη τις προτάσεις του για τη μετάβαση το ΔΟΑΤΑΠ στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την καταλυτική συμβολή του στην ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της νέας γενιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments