Διεθνή

Ζαν-Ιβ Λεντριάν για Ντόναλντ Τράμπ: Επιφυλάξεις για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Ζαν-Ιβ Λεντριάν για Ντόναλντ Τράμπ: Επιφυλάξεις για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ
Ζαν-Ιβ Λεντριάν για Ντόναλντ Τράμπ: «Αυτό που κάναμε ήταν να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, δεν χαιρετίσαμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, κάνοντας εμφανείς τις επιφυλάξεις του για το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ.

Ζαν-Ιβ Λεντριάν για Ντόναλντ Τράμπ: Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν εξέφρασε τις «επιφυλάξεις» του για το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή και επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης δύο «αληθινών κρατών», ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού. Συγκεκριμένα, στην πολιτική εκπομπή Le Grand Jury RTL/TF1/LCI/Le Figaro υπογράμμισε ότι «Υπάρχει ένα πλαίσιο που είναι το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπάρχει ένας σκοπός, είναι η ύπαρξη δύο κρατών, για με ασφάλεια του ενός σε σχέση με το άλλο, με αναγνωρισμένα διεθνώς σύνορα, δύο αληθινά κράτη με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που συνδέονται με ένα κράτος αλλά και με το σύνολο της δημογραφικής και φυσικής πραγματικότητας που συνδέεται με ένα κράτος. Και στη συνέχεια υπάρχει μια μέθοδος που είναι η διαπραγμάτευση. Στην παρούσα κατάσταση, οι μονομερείς πρωτοβουλίες δεν είναι αυτόματα αποτελεσματικές, άρα έχουμε ερωτήσεις, επιφυλάξεις σε σχέση με αυτή την κατάσταση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών απέρριψε κάθε αμφισημία στην πρώτη γαλλική αντίδραση για το σχέδιο, όπως είχαν ερμηνεύσει ορισμένοι αναλυτές την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το υπουργείο του. «Αυτό που κάναμε ήταν να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, δεν χαιρετίσαμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών», υπογράμμισε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν. Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ κάνει πολλές παραχωρήσεις στο εβραϊκό κράτος και απορρίφθηκε με σφοδρότητα από τις παλαιστινιακές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments