Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Αυτοί είναι οι διαγωνισμοί που δίνει μόρια η «κάρτα ανεργίας»

ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Αυτοί είναι οι διαγωνισμοί που δίνει μόρια η «κάρτα ανεργίας»
ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μόρια που δίνει η κάρτα ανεργίας.

ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Κρίσιμα μόρια διορισμού δίνει η «κάρτα ανεργίας» σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Τα μόρια παρέχονται σε διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Είναι, πάντως, λανθασμένη η εκτίμηση ότι όλοι οι διαγωνισμοί, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, πριμοδοτούν την ανεργία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του workenter.gr.

Σημειώστε τα δεδομένα:

  • Εποχικές θέσεις (ΣΟΧ, ΣΜΕ): Πριμοδοτούνται οι υποψήφιοι όλων των διαγωνισμών και βαθμίδων εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς, η ανεργία έως 12 μήνες (ανώτατο όριο) παρέχει 800 μόρια.
  • Μόνιμες θέσεις: Πριμοδοτείται μόνο η ανεργία υποψηφίων ΥΕ. Δεν επιδοτείται με μόρια καμία άλλη κατηγορία. Ούτε η ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ. Στην περίπτωση των υποψηφίων ΥΕ, πριμοδοτείται η ανεργία 8 εξαμήνων με 50 μόρια ανά εξάμηνο. Δηλαδή συνολικά παρέχονται έως 400 μόρια

Οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε καμία άλλη περίπτωση (πέραν των δύο που αναφέρθηκαν), η ανεργία δεν δίνει έξτρα μόρια διορισμού. Είναι φανερό, επίσης ότι τα μόρια της ανεργίας δεν παρέχονται για θέσεις μεσαίων και υψηλών προσόντων.

Σημείωση: Είναι θέμα προσωπικής τακτικής του υποψηφίου, που διαθέτει πολύμηνη ανεργία, πως θα «παίξει τα χαρτιά του» για τον διορισμό. Εάν, δηλαδή, θα «κατέβει» κατηγορία για να κάνει χρήση του πλεονεκτήματος, πως θα ισορροπήσει τον χρόνο ανεργίας με τον χρόνο εμπειρίας, πως θα αξιοποιήσει προκηρύξεις ΣΟΧ λοξοκοιτώντας, παράλληλα, τις μόνιμες θέσεις. Ο στόχος είναι να «γεμίζουν» οι δεξαμενές των μορίων που δίνουν διορισμό και να αξιοποιούνται, στην διαδικασία της αίτησης, τα «δυνατά σημεία» κάθε υποψηφίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας