Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε συναγερμό βρίσκεται το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω κορωνοϊού. Με εντολή του Βασίλη Κικίλια εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων. Θα παρέχονται πληροφορίες και στα κινέζικα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα πάντα γίνονται, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

  • Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
  • Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
  • Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για πιθανό κρούσμα:

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα. “Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος κορωνοϊού“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μετά το πέρας της άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δομών και υγειονομικών Αρχών (υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ και Επιτροπή Λοιμώξεων ΠΓΝΕ), ενώ ανάλογη άσκηση είχε γίνει και στο Αττικόν.

«Διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο προετοιμασίας, τόσο του προσωπικού του ΕΚΑΒ όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου είναι πάρα πολύ υψηλό. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων ήταν άρτια καταρτισμένα και εφάρμοσαν τις διαδικασίες ακριβώς όπως έπρεπε να τις εφαρμόσουν, το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαιώνοντας για το επιστημονικό επίπεδο τόσο του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος και ειδικότερα του ΤΕΠ και του Τμήματος Λοιμώξεων, που θα διαχειριστεί τυχόν τέτοιο περιστατικό όσο και του ΕΚΑΒ, «που γνωρίζει ακριβώς τι και πώς πρέπει να κάνει».

Η Βρετανία δίνει οδηγία στους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα:

Παράλληλα, η Βρετανία έδωσε σήμερα οδηγίες στους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Κίνα, εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς η αναστολή πτήσεων, στην οποία προχώρησαν αεροπορικές εταιρίες, καθιστά ολοένα πιο δύσκολο να φύγει κάποιος από τη χώρα. Επικαιροποιώντας την ταξιδιωτική του οδηγία, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη του προσωπικού και οικείοι τους από την πρεσβεία και τα προξενεία της Βρετανίας απομακρύνονται από την Κίνα, ενώ θα παραμείνουν μέλη του προσωπικού που θεωρούνται απαραίτητα, όπως αυτά που παρέχουν προξενικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments