Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης για δήλωση Στουρνάρα: Μνημονιακότερη του μνημονίου η κυβέρνηση

Αλέξης Χαρίτσης για δήλωση Στουρνάρα: Μνημονιακότερη του μνημονίου η κυβέρνηση
Αλέξης Χαρίτσης για δήλωση Στουρνάρα: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε αιχμηρό τρόπο σε όσα ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αλέξης Χαρίτσης για δήλωση Στουρνάρα: Μνημονιακότερη του μνημονίου χαρακτηρίζει την κυβέρνηση», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χαρίτσης αναφέρει:

«Ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε πριν από λίγο ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι πιο “φιλόδοξο” από αυτό που είχε συμφωνηθει με τους δανειστές. Μνημονιακότερη του μνημονίου, δηλαδή, η ΝΔ και με τη βούλα του αγαπημένου υπουργού και τραπεζίτη των δανειστών».

Γιάννης Στουρνάρας: Η οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Η ελληνική οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, τόνισε από το βήμα της αίθουσας Γερουσίας της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών για την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2019. Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη αντιμετώπισης «με κάθε μέσο» των «υψηλών δεικτών» των «κόκκινων» δανείων.

Ειδικότερα για το σχέδιο «Ηρακλής», είπε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, δοκιμασμένο στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, «αλλά, λόγω του μεγάλου προβλήματος, δεν είναι επαρκές. Χρειαζόμαστε και άλλα μέσα. Πρέπει όλα τα όπλα μας να τα ρίξουμε στα “ κόκκινα” δάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταφέροντας τις συζητήσεις που είχε με ομόλογους του άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η συμβουλή που πήρα είναι ότι οι τράπεζες πρέπει να κοιτούν το μέλλον και να μην απασχολούν πόρους με προβλήματα του παρελθόντος όπως είναι τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες πρέπει να απαλλαγούν «με κάθε μέσο» από τα «κόκκινα» δάνεια τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments