Διεθνή

Pegasus Airlines συντριβή: Ένας νεκρός από την αεροπορική τραγωδία – Στους 157 οι τραυματίες

Pegasus Airlines συντριβή: Ένας νεκρός από την αεροπορική τραγωδία – Στους 157 οι τραυματίες
Pegasus Airlines συντριβή: Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Pegasus Airlines συντριβή: Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης πως από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 157. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το αεροπλάνο τύπου Boeing 737-800, το οποίο κόπηκε σε τρία κομμάτια στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Κόβουν την ανάσα τα πλάνα από την στιγμή που το αεροπλάνο χάνει τον έλεγχο πάνω στον ολισθηρό διάδρομο και καταλήγει σε χαντάκι 30 μέτρων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αεροσκάφος είχε αρκετά υψηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και εξαιτίας αυτής έσπασε ο μπροστινός τροχός. Όπως αναφέρεται, η ταχύτητα του αεροσκάφους κατά την προσγείωση υπολογίζεται στα 300 με 350 χλμ/ώρα. Με το που πάτησε στον διάδρομο έσπασε ο τροχός και το αεροπλάνο πήρε φωτιά, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε χαντάκι βάθους 30 με 40 μέτρων με αποτέλεσμα να κοπεί στα τρία.

 

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.  Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments