Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης για τουρισμό: Επαφές για ενδυνάμωση του τουρισμού στην Ελλάδα

Χάρης Θεοχάρης για τουρισμό: Επαφές για ενδυνάμωση του τουρισμού στην Ελλάδα
Χάρης Θεοχάρης για τουρισμό: Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους του εμπορικού επιμελητηρίου της Ινδίας, όπου συμφώνησαν για την αναγκαιότητα απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σημασία της Golden Visa.

Χάρης Θεοχάρης για τουρισμό: Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού με μία από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες τουριστικές αγορές, όπως αυτή της Ινδίας πραγματοποιεί σημαντικές επαφές στο Νέο Δελχί και στη Βομβάη. Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα στο πλαίσιο της διεθνούς κορυφαίας ταξιδιωτικής έκθεσης OTM (Outbound  Travel  Market), συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του, αρμόδιο υπουργό για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, Πραλάντ Σινγκ Πατέλ. Στη συνάντηση οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη σημασία απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στη σημασία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, ο αριθμός των τουριστών από την Ινδία σημείωσε αύξηση 30% συγκριτικά με το 2018 και ο υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στο προσεχές διάστημα».Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, «βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για την προσέλκυση Ινδών τουριστών. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός πολυτελείας, ο συνεδριακός τουρισμός και ο γαμήλιος τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη. Και για αυτό το λόγο επικεντρώνουμε τις δράσεις μας σε αυτές τις μορφές τουρισμού».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας και δη στον τομέα του Τουρισμού. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην ινδική τηλεόραση, «ήρθαμε στην Ινδία για να συνεργαστούμε συστηματικά, στοχεύοντας σε μια αγορά, η οποία έχει υψηλής ποιότητας τουρισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέσο έξοδο του Ινδού τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι περίπου 1.000 ευρώ, την ώρα που ο γενικός μέσος όρος μας είναι περίπου στα 560 ευρώ. Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως ο Ινδός τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα είναι ένας ποιοτικός τουρίστας», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments