Πολιτισμός

Πικάσο έργα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπρασία

Πικάσο έργα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπρασία
Πικάσο έργα: Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου λήγει η διορία για «χτυπήματα» στη δημοπρασία στου Sotheby’s στο Λονδίνο ενός θησαυρού έργων του Πάμπλο Πικάσο.

Πικάσο έργα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπρασία ενός θησαυρού έργων από κεραμικά και σχέδια του Πάμπλο Πικάσο.  Αναμένονται πολλά χτυπήματα μέχρι και τη Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία. Η δημοπρασία πραγματοποιείται στο Sotheby’s στο Λονδίνο και η συλλογή είναι πιο εκλεκτική απ’ ό,τι συνηθίζεται και περισσότερο προσιτή ως προς τις τιμές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συλλογή από σχέδια της κυβιστικής περιόδου του Πικάσο (δεκαετία του 1910) καθώς επίσης και μια επιλογή από μοναδικά κεραμικά που αναδεικνύουν τη λατρεία του στα πρόσωπα και την προσωπογραφία. Η δημοπρασία με τίτλο «Πρόσωπο με πρόσωπο» κληρονομήθηκαν από τη Μαρίνα Πικάσο, την εγγονή του , το 1973 όταν πέθανε ο Πάμπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “The Daily Telegraph“, αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια, η Μαρίνα τα περιέγραψε ως μίζερα, καθώς ο πατέρας της που ήταν αλκοολικός αναγκαζόταν συχνά να ικετεύει τον παππού της να του δώσει χρήματα. Ο Πικάσο δεν έκανε ποτέ διαθήκη, αλλά όταν πέθανε το ένα πέμπτο της κληρονομιάς πέρασε στα χέρια της Μαρίνας (περίπου 10.000 έργα τέχνης). Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίνα βγάζει σε δημοπρασία έργα του πάππου της . Έχει πωλήσει και στο παρελθόν έργα Πικάσο . Μερικές φορές μάλιστα  για να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό , μέσω του εκλιπόντος Ελβετού εμπόρου έργων τέχνης και ειδικού στον Πάμπλο Πικάσο Γιαν Κρούγκιε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments