Διεθνή

Άγκελα Μέρκελ – Τόμας Κέμεριχ: «Κακή μέρα για τη δημοκρατία το αποτέλεσμα στη Θουριγγία»

Άγκελα Μέρκελ – Τόμας Κέμεριχ: «Κακή μέρα για τη δημοκρατία το αποτέλεσμα στη Θουριγγία»
Άγκελα Μέρκελ - Τόμας Κέμεριχ: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η εκλογή του φιλελεύθερου Τόμας Κέμεριχ στο αξίωμα του πρωθυπουργού στο μικρό γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας.

Άγκελα Μέρκελ – Τόμας Κέμεριχ: «Ασυγχώρητη» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ  την εκλογή του Τόμας Κέμεριχ στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Θουριγγίας με τις ψήφους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), επιμένοντας μάλιστα ότι πρέπει να ανατραπεί. «Το αποτέλεσμα πρέπει να αντιστραφεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Άγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο επίσκεψης στη Νότια Αφρική και χαρακτήρισε τις εκλογές «μια κακή μέρα για τη δημοκρατία».

«Ήταν μία κακή μέρα για τη δημοκρατία, μια μέρα που έσπασε τη μακρά και υπερήφανη παράδοση των αξιών του CDU. Αυτό δεν είναι σύμφωνο σε καμία περίπτωση σύμφωνο με αυτό που σκέφτεται το CDU, με τον τρόπο που έχουμε ενεργήσει από τη δημιουργία του κόμματός μας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Το Σάββατο, έπειτα από απαίτηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), θα συγκληθεί στην καγκελαρία η κυβερνητική επιτροπή, με τις ηγεσίες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού σε κατάσταση διαχείρισης κρίσης. Το μέλλον του «μεγάλου» συνασπισμού τέθηκε ήδη εν αμφιβόλω από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς (SPD), ο οποίος προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις στη Θουριγγία θα έχουν συνέπειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Θουριγγίας σκέφτεται να υποβάλει την παραίτησή του.

Την παραίτησή του σκοπεύει να υποβάλει σε λίγη ώρα ο νεοεκλεγείς φιλελεύθερος (FDP) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η εκλογή του με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα BILD, σε λίγη ώρα ο κ. Κέμεριχ θα ανακοινώσει την παραίτησή του, ενώ η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα υποβάλει ψήφισμα για διάλυση του Κοινοβουλίου και προσφυγή σε νέες εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments