Διεθνή

Bob Marley: Εκπληκτικό βίντεο για το Redemption Song

Bob Marley: Εκπληκτικό βίντεο για το Redemption Song
Bob Marley: Δύο σκιτσογράφοι δημιούργησαν ένα εξαιρετικό έργο αφιερωμένο στην 75η επέτειο από τη γέννηση του «βασιλιά» της ρέγκε.

Bob Marley: Πριν από 40 χρόνια κυκλοφόρησε το ιστορικό πλέον τραγούδι του «βασιλιά» της ρέγκε, “Redemption Song”. Ο Marley πέθανε το 1981, σε ηλικία 36 ετών, από καρκίνο. Η μουσική του Bob Marley συνεχίζει να εμπνέει από γενιά σε γενιά και να αναπαράγει το μήνυμα ελπίδας και αγάπης που αποτελούσε μέρος της κληρονομιάς του καλλιτέχνη.

Το μεγαλύτερο μέρος των θαυμαστών της ρέγκε μουσικής στην Αμερική ακούει Bob Marley. Επίσης το άλμπουμ «Legend» του Bob Marley είναι ο 19ος δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει κυριαρχήσει στη μουσική όπως ο Bob Marley. Είναι ένα μουσικό, κοινωνικό και πνευματικό είδωλο με απόψεις και φωνή που ακούστηκε όχι μόνο στη Τζαμάικα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του τραγουδιού «Redemption Song» και του άλμπουμ «Uprising». Το «Redemption Song» κατάφερε να αναδείξει σημαντικά την αφρικανική κουλτούρα και να χαρακτηριστεί ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. O μουσικός κατάλογος του Bob Marley έχει καταγράψει δισεκατομμύρια streams και εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως με το «Legend» να είναι το Νο. 1 ρέγκε άλμπουμ σε πωλήσεις και το άλμπουμ με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στα charts του Billboard.

Δύο Γάλλοι σκιτσογράφοι αποφάσισαν να γιορτάσουν τα «γενέθλια» του τραγουδιού, δημιουργώντας νέο βίντεο κλιπ με τις εικόνες τους.

Οι Octave Marsal και Theo De Gueltz έφτιαξαν 2.747 σκίτσα για να αποτυπώσουν το μήνυμα του τραγουδιού, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία. Το βίντεο κλιπ έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Bob Marley στο You Tube και είναι το πρώτο από μια σειρά αφιερωμάτων για τα 75 χρόνια από τη γέννηση του «βασιλιά» της ρέγκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments