Διεθνή

Τουρκία χιονοστιβάδες: Στους 41 οι νεκροί και στους 75 οι τραυματίες

Τουρκία χιονοστιβάδες: Στους 41 οι νεκροί και στους 75 οι τραυματίες
Τουρκία χιονοστιβάδες: Τραγωδία δίχως τέλος στην Τουρκία. Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί και οι τραυματίες από τις δύο χιονοστιβάδες.

Τουρκία χιονοστιβάδες: Στους 41 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο χιονοστιβάδες που έπεσαν στην περιοχή Μπαχτσεσεράι, έξω από την επαρχία Βαν, στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Υπενθυμίζεται πως βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι έπειτα από πτώση χιονοστιβάδας, όταν ακολούθησε μια δεύτερη, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Anadolu από τις δύο χιονοστιβάδες έχουν τραυματιστεί και 75 άτομα.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κοτσά, προειδοποίησε ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι δεν είναι γνωστός. Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνιμπας. Στη συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες. Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επανελήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα θρηνεί και τους τρεις νεκρούς από το αεροπορικό δυστύχημα του Boeing 737-800 της Pegasus στην Κωνσταντινούπολη: 

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ένα αεροσκάφος της Pegasus που εκτελούσε την πτήση Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα τρία. Σε αυτό επέβαιναν 177 άτομα από τα οποία τρία έχασαν τη ζωή τους και 157 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments