Οικονομία

Επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Τότε θα γίνει η καταβολή του

Επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Τότε θα γίνει η καταβολή του
Επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Στις 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν επίδομα παιδιού και ενοικίου.

Επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Αλλαγές επήλθαν στις ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων για τον Φεβρουάριο αφού πλέον ισχύουν νέα δεδομένα. Ειδικότερα, όλα τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα πληρώνονται πλέον την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα. Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα αλλά και συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020 την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Συγκεκριμένα, θα πληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ όπως είναι γνωστό για όλες τις πληρωμές, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα ανάλογα με την τράπεζα την προηγούμενη ημέρα από τις απογευματινές ώρες. Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, από το απόγευμα και μετά. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21.

Όσον αφορά τις συντάξεις δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και επικουρικές θα καταβληθούν:

  • Των ανασφάλιστων υπερηλίκων την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαρτίου, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν και αυτές την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.
  • Ο ΟΑΕΕ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Ο ΟΓΑ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
  • Οι επικουρικές συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ θα καταβληθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας με τις συντάξεις Μαρτίου:

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του το ΕΤΕΑΠ οι επικουρικές συντάξεις χηρείας που χορηγήθηκαν λόγω θανάτου ασφαλισμένων μετά τις 13 Μαΐου 2015 αυξάνονται στο 70% της σύνταξης του θανόντος, από 50% που είναι σήμερα. Η αύξηση ισχύει αναδρομικά από τις 17 Μαΐου του 2019 έτσι εφόσον τα αναδρομικά δοθούν με τις συντάξεις Μαρτίου θα είναι αναδρομικά 10 μηνών. Οι αυξήσεις αφορούν συντάξεις χηρείας Δημοσίου (πρ. ΤΕΑΔΥ) και άλλων μικρών πρώην Ταμείων όπως του ΤΕΑΥΝΤΠ (ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες) των Ναυτικών (ΚΕΑΝ) κ.α. αλλά και συντάξεις χηρείας του πρ. ΙΚΑ – ΤΕΑΜ.

Να σημειωθεί ότι για τους δύο μεγαλύτερους φορείς του Δημοσίου και του ΙΚΑ δυο μεγαλύτεροι φορείς του ΕΤΕΑΕΠ, δεν χρειάζεται να αναπροσαρμοστούν όλες οι συντάξεις αλλά μόνο όσες αφορούν θανάτους μετά την 12η Μαίου του 2016, καθώς από τότε και εφεξής ισχύει το νέο καθεστώς. Συγκεκριμένα, καταργήθηκε το ηλικιακό όριο των 55 ετών που θα έπρεπε να έχουν οι χήρες μετά την πρώτη τριετία της σύνταξης χηρείας και πλέον η επικουρική σύνταξη λόγω θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου καταβάλλεται στους δικαιούχους ανεξάρτητα από την ηλικία τους και διακόπτεται μόνον με το θάνατο του δικαιούχου, ή με τη σύναψη γάμου του, ή συμφώνου συμβίωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments