Πολιτισμός

Γιώργος Κουμεντάκης: Ανανεώθηκε η θητεία του στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Γιώργος Κουμεντάκης: Ανανεώθηκε η θητεία του στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Γιώργος Κουμεντάκης: Παραμένει στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Γιώργος Κουμεντάκης: Το υπουργείο Πολιτισμού ανανέωσε για μια τριετία τη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη, ως τις 4 Φεβρουαρίου του 2023, σύμφωνα με το ΦΕΚ. Η είσοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ογδοηκοστό έτος της ηλικίας της συμπίπτει με την νέα εποχή στην ταυτότητα, την εικόνα και τη διεθνή της απεύθυνση, όπως έχει ήδη εκκινήσει με την παγκόσμια καμπάνια με τίτλο «κάτι γεννιέται στη Λυρική». Ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής από το 2017 Γιώργος Κουμεντάκης -νωρίτερα ήταν διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής- σχεδίασε και δρομολόγησε αυτή τη νέα εποχή, με την καθοριστική υποστήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η ανανέωση της θητείας του, η οποία έληξε στις 4 Φεβρουαρίου, ήταν αναμενόμενη, μάλιστα το σχετικό ΦΕΚ με την υπογραφή της Λίνας Μενδώνη κυκλοφόρησε στις 3 Φεβρουαρίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε και επισήμως την ανανέωση. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει μεθοδικά και με βάση τη διεθνή εμπειρία, τον τρόπο επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών για τους φορείς που εποπτεύει, μέσα από την πρόσκληση ενδιαφέροντος. Έχει ήδη αναγγελθεί ότι θα τεθεί σε εφαρμογή για τους επόμενους διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, με τους νυν διευθυντές, τον Δημήτρη Λιγνάδη και την Κατερίνα Ευαγγελάτου αντίστοιχα, να έχουν το δικαίωμα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να κριθούν από την αρμόδια επιτροπή. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Πολιτισμού όσον αφορά τη διάρθρωση και διοίκηση των οργανισμών.  Η πρώτη φορά που αναμένεται να μπαίνει σε εφαρμογή η σχετική διαδικασία θα είναι για την επιλογή του νέου διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Αυτή τη στιγμή, και καθώς το ΕΜΣΤ οδεύει προς τη δοκιμαστική έναρξη λειτουργίας στις 24 Φεβρουαρίου, υπάρχει η μεταβατική διοίκηση που είχε οριστεί από την Μυρσίνη Ζορμπά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments