Ελλάδα

Χρήστος Αηδόνης ραδιόφωνο: Ο πρώην υπουργός αναλαμβάνει ραδιοφωνική εκπομπή

Χρήστος Αηδόνης ραδιόφωνο: Ο πρώην υπουργός αναλαμβάνει ραδιοφωνική εκπομπή
Χρήστος Αηδόνης ραδιόφωνο: Μαζί με τον Γιώργο Χατζή ξεκινούν συνεργασία με το ραδιόφωνο ΘΕΜΑ104.6, κάθε Σάββατο.

Μία πρωτότυπη ραδιοφωνική συνεργασία, φιλοξενεί από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (και κάθε Σάββατο 5 με 6 το απόγευμα), το ΘΕΜΑ 104.6: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εδώ και χρόνια συνθέτης και τραγουδοποιός (έχει μελοποιήσει ποίηση του Βάσσου Λυσσαρίδη) Χρήστος Αηδόνης και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Γιώργος Χατζής («Άγαμοι Θύται», «Φόρτσα πατρίδα», θεατρικά έργα, μουσικά σχήματα κ.α), ανοίγουν, “Μεταξύ σοβαρού και αστείου”, τα μικρόφωνα του ΘΕΜΑ 104.6, σχολιάζοντας πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εξελίξεις, κυρίως όμως θα δίνουν την ευκαιρία σε νέους στιχουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από την εκπομπή.

Το δίδυμο των δημιουργών, θα δίνουν τη δυνατότητα κάθε εβδομάδα σε επίδοξους και φιλόδοξους στιχουργούς να στέλνουν τους δικούς τους στίχους για τραγούδια και όλες οι προτάσεις θα μπαίνουν σε ψηφοφορία, ώστε οι ακροατές και οι φίλοι του ραδιοφώνου ΘΕΜΑ 104.6 να επιλέγουν τους καλύτερους κάθε μήνα. Το έπαθλο; Οι Γιώργος Χατζής και Χρήστος Αηδόνης θα αναλαμβάνουν να μελοποιήσουν τους καλύτερους στίχους, με στόχο τη χρυσή επιτυχία!

Ο Χρήστος Αηδόνης γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1963 στο Βώλακα Κάτω Νευροκοπίου του νομού Δράμας και μεγάλωσε στη Μικρόπολη. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο αρρένων της Μικροπόλεως και το λύκειο Προσοτσάνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διατέλεσε κατά σειρά:

  • Αναπληρωτής γραμματέας τομέα κινητοποιήσεων της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 1990 – 1996.
  • Εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ το 1999 και το 2001.
  • Αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2001 – 2004.
  • Διευθυντής στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την περίοδο 2000 -2002.
  • Βουλευτής Δράμας στις εκλογές του 2004.
  • Μέλος των Επιτροπών Περιφερειών και Έρευνας – Τεχνολογίας της Βουλής, την περίοδο 2004 -2006
  • Υπεύθυνος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2006.
  • Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2006 – 2007.
  • Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, το 2007
  • Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, το 2008.
  • Υπεύθυνος για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό ,τον Σεπτέμβριο του 2008.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ανέλαβε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικές Αλληλεγγύης, αρμόδιος σε θέματα Διατροφής και Άθλησης, θέση που κράτησε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2011.
  • Στις 3/1/2015 παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου – Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών , κάτι που από πολλούς θεωρήθηκε ως προσχώρηση στο Κίνημα.

Ο Γιώργος Χατζής σε ηλικία 7 ετών ξεκινά τις σπουδές του στο βιολί στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, μελετά δίπλα στον πατέρα του, Γιάννη Χατζή, τύμπανα και κρουστά. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής με τον Οδυσσέα Κορέλη και παίρνει το δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί.

Ως βιολονίστας έχει συνεργαστεί με διάσημους Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Μαμαγκάκης κ.α.) σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Την περίοδο 1997-1998 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και από το 2000 έως σήμερα είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων (Μάνος Χατζιδάκις).

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις της Ορχήστρας των Χρωμάτων, πολλές από τις ποίες αποτέλεσαν πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις. Ως σόλο ντράμερ έχει εμφανισθεί σε πολλά φεστιβάλ κρουστών και ως session έχει συμπράξει με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής έντεχνης, ροκ και τζαζ σκηνής.

Ο Γιώργος Χατζής ασχολείται από μικρός με τη σύνθεση. Το 2002 παίρνει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης με Υπολογιστή με τη σύνθεσή του “The Star Sign of Cancer” στην κατηγορία οργανικής μουσικής σύνθεσης: Electronica/ Ambient/ New Age.

Έχει γράψει τη μουσική για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κάρπαθο το 2004 με τίτλο “ Ύμνος στον Απόλλωνα”. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από τον ίδιο και το κουαρτέτο εγχόρδων +Kinisis στο Μέγαρο Μουσικής και τους Δελφούς. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Από το 2001 συνεργάζεται στενά με τον γνωστό Έλληνα κατασκευαστή αρχαίων ελληνικών οργάνων, Νίκο Μπρα, προκειμένου να επιτευχθεί η μελέτη, η προβολή και αναβίωσή τους. Από το 2003 είναι στενός συνεργάτης των Αγάμων Θυτών και των Ιταλών performers Lucchetino.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments