Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Θα ξαναρχίσει τη λειτουργία της ο προμηθευτής της Apple

Κορωνοϊός Κίνα: Θα ξαναρχίσει τη λειτουργία της ο προμηθευτής της Apple
Κορωνοϊός Κίνα: Η εταιρεία Foxconn αποφάσισε την επανέναρξη της παραγωγής της.

Κορωνοϊός Κίνα: Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Σεντζέν στα νοτιοανατολικά της Κίνας  δήλωσε σήμερα ότι δεν εμπόδισε τα σχέδια τoυ προμηθευτή της Apple, Foxconn για την επανέναρξη της παραγωγής της, προσθέτοντας ότι η εταιρία θα αρχίσει να λειτουργεί, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων.

Η εφημερίδα “ The Nikkei Business Daily” ανέφερε χθες ότι η Κίνα είχε εμποδίσει τα σχέδια της εταιρείας για την έναρξη της παραγωγής της μετά από ανησυχίες, σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορονωϊού.

Την ίδια ώρα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανέβαλε την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων στις περισσότερες από τις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στην κοινοπραξία της με την SAIC Motor εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης στην παραλιακή πόλη Τιαντζίν, αλλά και στην κοινοπραξία της με τον όμιλο FAW Group, μέχρι την 17η Φεβρουαρίου εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονωϊού.

Μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής που η γερμανική εταιρία λειτουργεί με την SAIC στην Σανγκάη και κάποια εργοστάσια στην κοινοπραξία της με την FAW θα λειτουργήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ηλεκτρονικά σήμερα η VW. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό επηρεάζει μεταξύ όλων των άλλων και την παγκόσμια οικονομία, δεδομένου ότι η Κίνα είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments