Αθλητισμός

Σέρχιο Αραούχο – ΑΕΚ: Ο «El Chino» επέστρεψε και «πυροβολεί»

Σέρχιο Αραούχο – ΑΕΚ: Ο «El Chino» επέστρεψε και «πυροβολεί»
Σέρχιο Αραούχο - ΑΕΚ: Με γκολ - ποίημα του Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για την 23η «στροφή» της Super League, με τον Αργεντινό να σπάει την κατάρα των χαμένων ντέρμπι και να δείχνει αγριεμένος για τη συνέχεια της σεζόν.

Σέρχιο Αραούχο – ΑΕΚ: Ένα πράγμα είχε στο μυαλό του ο Σέρχιο Αραούχο την ώρα που έβρισκε δίχτυα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να λυτρώσει τον κόσμο της Ένωσης που με αγωνία περίμενε να τον δει να σκοράρει ξανά για την ομάδα του. Αθηναϊκό ντέρμπι λοιπόν, με “άρωμα” από Αργεντινή. Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΚ επί του “τριφυλλιού” (1-0) στο ΟΑΚΑ, για την 23η αγωνιστική της Super League, γράφοντας τη δική του ιστορία. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός μετά από άψογη πάσα του Λιβάγια, γύρισε στο ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Σωκράτη Διούδη κάνοντας το 1-0 και βάζοντας “φωτιά” στις εξέδρες. Αμέσως έτρεξε να πανηγυρίσει με την ψυχή του, αγκάλιασε τους συμπαίκτες του και δικαίωσε όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του.

Όλα αυτά στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο 28χρονος στράικερ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο και έκανε αυτό που ξέρει καλά… να σκοράρει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο χαρίζοντας την πρώτη νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι μετά από 13 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν είναι πως η Ένωση περίμενε τόσο καιρό να έρθει ο Αραούχο για να βρει δίχτυα. Είναι η αύρα αυτού του γκολ. Είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος στην τρίτη του θητεία με τα “κιτρινόμαυρα” έβαλε από πολύ νωρίς φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του και υπενθύμισε σε όλους πως ήρθε στα Σπάτα για να μας μαγέψει ξανά με τον τρόπο που κινείται στο γήπεδο, με την τρομερή αίσθηση του χώρου που έχει και με την επαφή του με το τέρμα ακόμα κι αν είναι πλάτη.

Το γκολ του θύμισε πολύ αυτό που είχε σημειώσει τον Απρίλιο του 2018 ξανά σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μόνο που χθες ο “Τσίνο” αναστάτωσε τον Ινσούα.

Συγχρόνως, ξεκίνησε να γεμίζει τη φαρέτρα του και να δηλώνει “παρών” σε ένα ακόμα σημαντικό ματς. Με τις ενέργειες και την φρεσκάδα του έφερε το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο επιβεβαιώνοντας την ίδια ώρα τους ιθύνοντες της ΑΕΚ που επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή του αλλά και τον προπονητή του, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε, στην κυριολεξία, από την πρώτη στιγμή. Υπενθυμίζεται, πως ο Αργεντινός με το που έφτασε Ελλάδα και πέρασε τα ιατρικά, πάτησε χορτάρι. Πρώτα στο ματς με τον Ατρόμητο, μετά με τον Παναιτωλικό και χθες με τον Παναθηναϊκό.

Θα έλεγε κανείς πως η έλευση του έφερε στους “κιτρινόμαυρους” έναν άλλον αέρα. Έναν αέρα εκ Αργεντινής, με αισιοδοξία και πίστη για καλό ποδόσφαιρο. Πάτησε στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε “σπίτι” του, εκεί που μεγαλούργησε φορώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και την φανέλα της ΑΕΚ. Εκεί που στέφθηκε πρωταθλητής και εκεί που πέρασε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Ο κόσμος τον αποθέωσε, όπως έκανε άλλωστε και κατά την άφιξή του, όπως έκανε και πριν 22 μήνες. Τότε για τελευταία φορά… μέχρι την χθεσινή.

Ο δανεισμός από την Λας Πάλμας και το τρίτο ταξίδι στην Αθήνα.

Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε. Σαν φίλος φίλος έφυγε και έτσι γύρισε. Μετά από 1,5 χρόνο και με τα δημοσιεύματα να έχουν αναφερθεί πάμπολλες φορές στην επιστροφή του, το “ο Αραούχο επιστρέφει στην ΑΕΚ” έγινε πράξη. Η ΠΑΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020 ανακοίνωσε ότι έδωσε και επισήμως τα χέρια με τον Αργεντινό παίρνοντας τον δανεικό για έξι μήνες από την Λας Πάλμας. Στο συμβόλαιο μάλιστα έχει μπει οψιόν αγοράς για το προσεχές καλοκαίρι για τρία χρόνια. Πρόκειται για μια συμφωνία, την οποία επιθυμούσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πάρα πολύ. «Είμαι εδώ! ΜΟΝΟ ΑΕΚ!» είχε γράψει χαρακτηριστικά στα social media ο 28χρονος δηλώντας πιο ανυπόμονος από ποτέ για την επιστροφή του. Το ίδιο αισθάνονταν φυσικά και στα Σπάτα. Ο Αραούχο άλλωστε ήταν από τους παίκτες που οδήγησαν την Ένωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Ο “Τσίνο” ήρθε στην ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017 ως δανεικός από την Λας Πάλμας. Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με 21 αγώνες, εννιά γκολ και έξι ασίστ ανανέωσε τη θητεία του με τους “κιτρινόμαυρους”. Μάλιστα, τότε με δικό του νικητήριο γκολ, στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ βρέθηκε στην πρώτη θέση των playoffs και κοντά στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακολούθησε η ανανέωση του δανεισμού του με τον “Δικέφαλο” την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2017, με τον στράικερ να σκοράρει στη νέα του θητεία 11 φορές σε 23 ματς και στο τέλος να πανηγυρίζει τον τίτλο. Συγχρόνως στο Κύπελλο πέτυχε δύο γκολ σε οκτώ αγώνες και στο Europa League ένα τέρμα σε οχτώ ματς.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ισπανία και την Λας Πάλμας. Εκεί ωστόσο, έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του.

Στα Κανάρια Νησιά επέστρεψε γεμάτος γκολ και αναμνήσεις από την Ελλάδα. Ανανέωσε για πέντε χρόνια το συμβόλαιό του με την Λας Πάλμας και έκανε όνειρα για μια καριέρα στην LaLiga. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Αφενός η Λας Πάλμας δεν πήρε το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια, αφετέρου και ο ίδιος στάθηκε άτυχος. Στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να μείνει εκτός μέχρι τον Οκτώβρη του 2018. Επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους αλλά λίγο καιρό μετά τραυματίστηκε ξανά. Τότε ήταν που έμεινε στον πάγκο για 1,5 μήνα τελειώνοντας τη σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας με τέσσερα γκολ σε 26 παιχνίδια.

Από τότε πάλεψε πολύ για να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς. Πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Έτσι, ταξίδεψε έχοντας γράψει φέτος μόλις έξι συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και χωρίς να έχει βρει δίχτυα. Πλέον, όντας πια ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ καλείται να κάνει την επανεκκίνηση που αναζητά. Να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του, να σπάσει κάθε ρεκόρ και… να φιλήσει πολλές φορές το σήμα με τον “Δικέφαλο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments