Διεθνή

Τουρκία – Γερμανία: Καταδικάζει τις επιθέσεις του Άσαντ το Βερολίνο

Τουρκία – Γερμανία: Καταδικάζει τις επιθέσεις του Άσαντ το Βερολίνο
Τουρκία - Γερμανία: Στο πλευρό της Άγκυρας στέκεται το Βερολίνο.

Τουρκία – Γερμανία: Στηρίζει την Άγκυρα το Βερολίνο καταδικάζοντας τις επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ στους Τούρκους στρατιώτες στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Rainer Breul, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή. «Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τη στρατιωτική επίθεση του καθεστώτος και ζητούμε άμεση κατάπαυση του πυρός» δήλωσε.

Ο Γερμανός αξιωματούχος προέτρεψε όλα τα αντιμαχόμενα μέρη να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διευθέτηση της σύγκρουσης.

Υπογράμμισε την ιδιαίτερη ευθύνη της Ρωσίας ως έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του καθεστώτος Άσαντ. Τη Δευτέρα, τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση από τις δυνάμεις του Άσαντ στην Ιντλίμπ, με την Άγκυρα να ανακοινώνει αντίποινα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ ως αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε επίθεση ενάντια σε δυνάμεις τους, που σταθμεύουν σε φυλάκια στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας. «Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο». Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους. Κατά τη συνάντησή του με ρωσική αντιπροσωπεία, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, καταδίκασε τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ στις τουρκικές δυνάμεις. «Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει ως εγγυήτρια δύναμη με βάση τη συμφωνία του Σότσι για την Ιντλίμπ» διεμήνυσε ο Καλίν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments