Lifestyle

Βερσαλλίες σειρά: Tι θα δούμε στα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς

Βερσαλλίες σειρά: Tι θα δούμε στα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς
Βερσαλλίες σειρά: Μια σειρά εποχής που έκανε πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, έτους 1667, ένας σχεδόν χρόνος από το θάνατο της μητέρας του και ο Λουδοβίκος είναι ο απόλυτος μονάρχης της Γαλλίας.

Βερσαλλίες σειρά: Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου μια συγκλονιστική σειρά εποχής που θα απολαμβάνουμε μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha. Έτος… 1667. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το θάνατο της μητέρας του και ο Λουδοβίκος είναι πια ο απόλυτος μονάρχης της Γαλλίας.

 Επεισόδιο 1

Έτος 1667. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το θάνατο της μητέρας του και ο Λουδοβίκος είναι πια ο απόλυτος μονάρχης της Γαλλίας. Στοιχειωμένος από τις αναταραχές του παρελθόντος εναντίον του θρόνου του, αρχίζει να παρακολουθεί πιο στενά τους αριστοκράτες που συνωμοτούν πίσω από την πλάτη του. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζει τη μεταφορά «του θρόνου» από το Παρίσι στις Βερσαλλίες, σε ένα νέο παλάτι απαράμιλλης μεγαλοπρέπειας. Πρώτα, όμως, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει αυτούς που τον υπονομεύουν ευθέως, ξεκινώντας από τον αδελφό του, Φίλιππο.

Επεισόδιο 2

Ο Λουδοβίκος αναγκάζει με διάταγμα τους αριστοκράτες να αποδείξουν αν κατέχουν νόμιμα τον τίτλο του αριστοκράτη. Ο «σεισμός» που προκαλείται στους κόλπους της αριστοκρατίας, οδηγεί κάποιους από αυτούς να αναλάβουν δράση. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαντάμ ΝτεΚλερμόν που προωθεί τα δικά της σχέδια για τις κρεβατοκάμαρες του βασιλιά. Την ίδια στιγμή, ο Φίλιππος προκαλεί εκνευρισμό στον Λουδοβίκο από τα καμώματά του με τον Σεβαλιέ, εμποδίζοντάς τον έτσι να απολαύσει τις πολιτικές του νίκες.

 Επεισόδιο 3

Ο πρίγκιπας Ανάμπα από την Αφρική έρχεται προσκεκλημένος του Λουδοβίκου στο παλάτι των Βερσαλλιών. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα αφρικανικά εδάφη, ο βασιλιάς αποφασίζει να παίξει γερά το δυνατό χαρτί του, τη σύζυγό του Μαρία Θηρεσία, που παρά τη θέλησή της καλείται να γοητεύσει τον πρίγκιπα. Την ίδια στιγμή, ο ανυπότακτος Δούκας ΝτεΚασέλ αποφασίζει να συνεργαστεί με τον δολοπλόκο Μονκούρ, μετά την πρόσφατη ταπείνωση του τελευταίου από τον Λουδοβίκο. Ο Κασέλ αντιτίθεται ανοιχτά στο διάταγμα του Λουδοβίκου και αποφασίζει να εμποδίσει την ανέγερση του παλατιού.

 Επεισόδιο 4

Τα νέα που φτάνουν από τα πεδία των μαχών σχετικά με τις ηγετικές και στρατιωτικές ικανότητες του Φίλιππου προβληματίζουν έντονα τον Λουδοβίκο – πώς να τα βάλει με έναν άνθρωπο που απολαμβάνει τον θρίαμβο της νίκης την ώρα που βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο; Την ίδια στιγμή, η Μαρκησία του Μοντεσπάν αρχίζει να επισκιάζει την Λουίζ ΝτεΒαλιέ. Αυτό τη φέρνει ευθέως αντιμέτωπη με την Ενριέττα, που όμως είναι αποφασισμένη να κρατήσει τη θέση της ως η πιο αγαπημένη ερωμένη στο κρεβάτι του βασιλιά πάση θυσία.

Επεισόδιο 5

Καθώς ο πόλεμος τελειώνει, ο Φίλιππος επιστρέφει στην Αυλή και οι στρατιώτες στην κατασκευή του νέου παλατιού. Στο δρόμο προς τις Βερσαλλίες μια ένοπλη ληστεία αφήνει ένα πρωτοπαλίκαρο του Κασέλ νεκρό, ενώ η ζωή του Δούκα κινδυνεύει. Την ίδια στιγμή, ο Λουδοβίκος αποφασίζει να διοργανώσει μία φαντασμαγορική βασιλική γιορτή στους κήπους των Βερσαλλιών. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως, έχει άλλα σχέδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments