Πολιτική

Μνημόνιο ποδόσφαιρο: Πάει για συμφωνία με FIFA και UEFA η ελληνική κυβέρνηση

Μνημόνιο ποδόσφαιρο: Πάει για συμφωνία με FIFA και UEFA η ελληνική κυβέρνηση
Μνημόνιο ποδόσφαιρο: Στη Ζυρίχη μεταβαίνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μνημόνιο ποδόσφαιρο: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει στη Ζυρίχη όπου θα συναντηθεί με με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Έμιλυ Σο, και τεχνικά κλιμάκια της FIFA. Ήδη έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ έχει υπάρξει συμφωνία ώστε η Ομοσπονδία να βοηθήσει στο restart του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 ο κ. Γεραπετρίτης είχε πει: ” «Υπάρχουν πάρα πολλές προσδοκίες για το πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με την UEFA, στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να υπογραφεί ένα συνυποσχετικό μεταξύ της κυβέρνησης και της UEFA. Κατά τρόπο ώστε η UEFA να παρέχει τεχνογνωσία, με συγκεκριμένες προτάσεις, που θα αφορούν όλους τους πυλώνες του ποδοσφαίρου. Δηλαδή τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, το κομμάτι της βίας, τη χειραγώγησης των αγώνων. Όλα τα κομμάτια που είναι σημαντικά, συμπεριλαμβανομένης και της διαιτησίας.

Η κυβέρνηση θα δεσμευτεί μέσω του συνυποσχετικού ότι θα εντάξει μέσα στην ελληνική έννομη τάξη όλες τις προτάσεις της UEFA και επιπλέον θα υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες η κύρωση που θα επιβάλλεται θα είναι η αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαι χαρούμενος που η UEFA διέκρινε ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο ισχυρή πολιτική βούληση εκ μέρους μιας κυβέρνησης, αλλά και σοβαρότητα στα πράγματα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο διολισθαίνει σοβαρά, έχει περιέλθει σε μια σχετική ανυποληψία. Τα οικονομικά του μεγέθη είναι χαμηλά, οι αθλητικές επιδόσεις επίσης είναι στην κατιούσα”.

Τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μέχρι τέλος του μήνα η κυβέρνηση ευελπιστεί να έχει ολοκληρώσει τις συμφωνίες με UEFA και FIFA ώστε να έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Ομοσπονδιών και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συμφωνία- μνημόνιο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τις ελληνικές ομάδες και τις εγχώριες ομοσπονδίες. Άλλωστε όπως έχει τονίσει ο κ. Μητσοτακης “όποιος δεν συμμορφωθεί στις αποφάσεις τότε θα τίθεται εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μάλιστα με απόφαση της κυβέρνησης”.

Στη συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση θα υπάρχουν τρόποι για την ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και για τη διαιτησία η οποία βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο όλων των ομάδων. Επίσης, σημαντικό είναι το θέμα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΕ όπου με την τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών σε κάθε αγώνα της ομάδας που δεν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία. Φυσικά ένα ερώτημα που παραμένει είναι ποια θα είναι η θέση της ΕΠΟ στην “αλλαγή” που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την καλυτέρευση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments