Ελλάδα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στο “Αττικόν”

Κορονοϊός – Ελλάδα: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στο “Αττικόν”
Κορονοϊός - Ελλάδα: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ασθενής, ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα, έσπευσε στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. Στα επείγοντα σήμανε συναγερμός και αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως υποστήριξε, εμφάνισε τα ύποπτα συμπτώματα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα ληφθεί δείγμα, για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου “Αττικόν”, Σπύρος Αποστολόπουλος, διαβεβαίωσε στο ethnos.gr ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υποδοχή του ύποπτου περιστατικού ενώ το προσωπικό έχει λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες που έχουμε λάβει από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας». Υπενθυμίζεται, πως το νοσοκομείο “Αττικόν” έχει οριστεί, με εντολή του υπουργείου Υγείας, ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον ιό.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Υγειονομική Περιφέρεια ενώ ο διοικητής, Χρήστος Ροϊλός, είναι επίσης σε ετοιμότητα, προκειμένου να διευκολυνθούν όλες οι διαδικασίες που θα χρειαστούν για να ελεγχθεί ο ασθενής για το εάν έχει προσληφθεί ή όχι από τον φονικό ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments