Ελλάδα

Κορονοϊός κρούσμα Αττικόν: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο 33χρονος

Κορονοϊός κρούσμα Αττικόν: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο 33χρονος
Κορονοϊός κρούσμα Αττικόν: Το ύποπτο κρούσμα νοσηλεύεται στο "Αττικόν" με όλα τα απαραίτητα μέτρα να έχουν ληφθεί - Αναμένονται τα αποτελέσματα για να μάθουμε αν ήρθε ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Κορονοϊός κρούσμα Αττικόν: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας και μόνο στην πιθανότητα να έχει φτάσει ο κορονοϊός στη χώρα μας. Ο 33χρονος Κινέζος που χαρακτηρίστηκε ύποπτο κρούσμα βρίσκεται από τις 9 το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Ο Κινέζος έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και έχει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που προκαλεί η λοίμωξη από τον νέο ιό που μάλιστα έχει ήδη… μετονομαστεί. 

Πως έφτασε στο “Αττικόν”

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ενημέρωση των γιατρών ιδιωτικής κλινικής των νοτίων προαστίων προς τις ελληνικές αρχές, ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό, ο 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον συγκεκριμένο ιό, το “Αττικόν”. Υπέφερε από υψηλό πυρετό και βήχα και για το λόγο αυτό είχε πάει μόνος του στην ιδιωτική κλινική. Η μεταφορά του στο “Αττικόν” έγινε τελικά το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Μόνος του πήγε σε ιδιωτική κλινική – Είχε ανεβάσει πυρετό

Ο 33χρονος άνδρας είχε επισκεφθεί νωρίτερα ιδιωτική κλινική αναφέροντας ότι ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό και βήχα. Όταν όμως είπε πως είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Κίνα σήμανε συναγερμός για περίπτωση κορονοϊού. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο “Αττικόν” που είναι νοσοκομείο αναφοράς. Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει ο ασθενής και το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα όπως ακριβώς προβλέπεται από τα μέτρα ασφαλείας και τα έστειλε σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κοροναϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τι είπε νωρίτερα ο διοικητής του νοσοκομείου

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Αττικόν», Σπύρος Αποστολόπουλος, διαβεβαίωσε στο ethnos.gr ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υποδοχή του ύποπτου περιστατικού ενώ το προσωπικό έχει λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες που έχουμε λάβει από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας». Υπενθυμίζεται, πως το νοσοκομείο «Αττικόν» έχει οριστεί, με εντολή του υπουργείου Υγείας, ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον ιό.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Υγειονομική Περιφέρεια ενώ ο διοικητής, Χρήστος Ροϊλός, είναι επίσης σε ετοιμότητα, προκειμένου να διευκολυνθούν όλες οι διαδικασίες που θα χρειαστούν για να ελεγχθεί ο ασθενής για το εάν έχει προσληφθεί ή όχι από τον φονικό ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments