Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Θα ζητήσω αναβολή της συνάντησης με τους δημάρχους

Νότης Μηταράκης: Θα ζητήσω αναβολή της συνάντησης με τους δημάρχους
Νότης Μηταράκης: Θα ζητήσω αναβολή της συνάντησης με τους δημάρχους

Την αναβολή της συνάντησης με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μετά τις έντονες αντιδράσεις για τις περιοχές που επιτάσσονται σε πέντε νησιά για τη δημιουργία των ελεγχόμενων κέντρων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Θα ζητήσω εγώ την αναβολή της συνάντησης της Πέμπτης αφού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των δημάρχων, θα το αναβάλλουμε καμία εβδομάδα. Κάποιοι ήθελαν να έρθουν, κάποιοι δεν ήθελαν, για να μην τους φέρουμε όλους σε δύσκολη θέση. Έτσι και αλλιώς το θέμα της συζήτησης δεν ήταν τα νέα κέντρα».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, τις περιοχές που επιτάσσονται σε πέντε νησιά για τη δημιουργία των ελεγχόμενων κέντρων.

Ο κ. Μουτζούρης, από την πλευρά του, μιλώντας στο stonisi.gr, τόνισε ότι «η κοινωνία θα αντιδράσει», ενώ εικάζει ότι η κυβέρνηση ήθελε να «προλάβει» τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη με τον ίδιο και τους δημάρχους. «Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει με τις συγκεντρώσεις στα νησιά, μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφισταμένων και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις μας» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή σέβεται τη βούληση των νησιωτικών κοινωνιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments