Ελλάδα

Εξάρχεια: Ξεκίνησαν οι περιπολίες της αστυνομίας στην περιοχή

Εξάρχεια: Ξεκίνησαν οι περιπολίες της αστυνομίας στην περιοχή
Εξάρχεια: Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας στην περιοχή. Βγήκαν στους δρόμους οι ειδικές ομάδες με τα σκυλιά.

Εξάρχεια: Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ένα νέο, διαφορετικό πλάνο από την αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την απόσυρση των ΜΑΤ στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Φυσικά τα Εξάρχεια δεν θα μείνουν χωρίς αστυνομική επιτήρηση. Συγκεκριμένα από σήμερα ξεκίνησαν οι περιπολίες, πεζές και δίτροχες και αυτές με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Παράλληλα, στον αέρα πετάνε τα drone της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε βρεθεί προ ημερών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μεταξύ άλλων ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα προκειμένου να μπει οριστικά ένα τέλος στην παραβατικότητα που ταλανίζει χρόνια την περιοχή.

Περιπολίες με αστυνομικούς σκύλους στα Εξάρχεια

Οι άνθρωποι της αστυνομίας δεν ήθελαν να χαθεί χρόνος και το πλάνο τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή. Το μεσημέρι της Τετάρτης άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τους εκπαιδευμένους σκύλους βγήκαν σε περιπολία σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων. Ο πρώτος στόχος είναι η καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό την περιοχή.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., τα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν (πεζοί και εποχούμενοι) 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, Δίωξης Ναρκωτικών και η νεοσύστατη ομάδα «Δράση». Εκτός των παραπάνω στο νέο σχέδιο αστυνόμευσης συμπεριλαμβάνεται τόσο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής όσο και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Αρχικά το «ωράριο» εφαρμογής του νέου σχεδίου δράσης θα είναι από τις 09:00 έως τις 23:00, ενώ σε βάθος χρόνου θα επεκταθεί επί 24ώρου βάσεως.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments