Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο Αττικόν 33χρονος Κινέζος – Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο Αττικόν 33χρονος Κινέζος – Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα για τον κορωνοϊό, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περισσότερα από 100 "ύποπτα" περιστατικά.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα με τα μεγάλα νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα αντιμετωπίζοντας κάθε “ύποπτο” κρούσμα που φέρει συμπτώματα αντίστοιχα με αυτά του φονικού ιού. Τελευταίο κρούσμα που εξετάζεται ενδελεχώς είναι ένας 33χρονος Κινέζος ο οποίος κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα από τη χώρα του παρουσίασε ορισμένα από τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Ο Κινέζος βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Αττικόν με τους γιατρούς να εξετάζουν ενδελεχώς τη περίπτωση του.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται από ώρα σε ώρα με το ιατρικό επιτελείο να είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο. Άπαντες ελπίζουν πως το δείγμα που έδωσε ο Κινέζος θα βγει αρνητικό, ωστόσο αν τα αποτελέσματα έχουν διαφορετική τροπή τότε θα μιλάμε επίσημα για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο 33χρονος Κινέζος ταξίδεψε από την Κίνα στην Ελλάδα και όταν εκδήλωσε συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή πυρετό και βήχα, επισκέφθηκε αρχικά ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια της Αττικής. Το ιστορικό του ταξιδιού και τα συμπτώματα κινητοποίησαν τους γιατρούς που ενημέρωσαν τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το ΕΚΑΒ. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης σύμφωνα με το οποίο ασθενοφόρο με πλήρωμα με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό παραλαμβάνει τον ασθενή και τον διακομίζει στο νοσοκομείο αναφοράς όπου επίσης έχει γίνει προετοιμασία και ειδική υποδοχή από τους εργαζόμενους που θα εξετάσουν τον ασθενή.

Με δεδομένο ότι στο «Σωτηρία», το άλλο νοσοκομείο αναφοράς, βρίσκονται σε απομόνωση οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής από την Ουχάν, με ευρωπαϊκό αεροσκάφος.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης αναμένεται σήμερα. Αν είναι αρνητικό, το περιστατικό θα προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων που ελέγχθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της χώρας ως ύποπτα. Αν είναι θετικό, θα συνεχιστεί ο συναγερμός, καθώς αφενός μεν ο 33χρονος θα τεθεί σε απομόνωση και θεραπευτική αγωγή, αφετέρου θα ελεγχθούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή. Το στοίχημα με κάθε εισαγόμενο κρούσμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι να διακοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης στο έδαφος της χώρας οπου αυτό βρίσκεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments