Διεθνή

Λιβύη πυροβολισμοί: Επιχειρήσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού για να καταλάβουν την πρωτεύουσα

Λιβύη πυροβολισμοί: Επιχειρήσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού για να καταλάβουν την πρωτεύουσα
Λιβύη πυροβολισμοί: Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, η σύρραξη στη Λιβύη πλήττει ολοένα και περισσότερους άμαχους - Έχουν εκτοπιστεί τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι.

Λιβύη πυροβολισμοί: Το βράδυ της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου βαριά πυροβόλα έπληξαν κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας της Λιβύης. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Τρίπολης, ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) από τον Απρίλιο του 2019 προσπαθεί να κυριεύσει την πρωτεύουσα. Ειδικότερα, οι δυνάμεις του ΛΕΣ υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) πριν από δέκα μήνες.

Ωστόσο οι δυνάμεις  του Λιβυκού Εθνικού Στρατού δεν έχουν καταφέρει να διαπεράσουν τις αμυντικές θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που δηλώνουν πίστη στις αρχές. Η σύρραξη πλήττει ολοένα και περισσότερους άμαχους. Σημειώνεται πως πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος έπληξαν συγκεκριμένα τις κεντρικές συνοικίες Νουφλίν και Σουκ αλ Τζουμάα, που μέχρι σήμερα σπανίως γίνονταν στόχοι. Τμήματα της Τρίπολης βυθίστηκαν στο σκοτάδι με το  δίκτυο ηλεκτροδότησης της πρωτεύουσας να υφίσταται συχνά ζημιές στις εχθροπραξίες. Παρ όλα αυτά δεν ανακοινώθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις αρχές. Αξίζει να αναφερθεί πως η  σύρραξη στη Λιβύη έχει εκτοπίσει τουλάχιστον 150.000 ανθρώπους, κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments