Διεθνή

Τουρκία – Μαυροβούνιο συνεργασία: Προοπτική συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών

Τουρκία – Μαυροβούνιο συνεργασία: Προοπτική συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών
Τουρκία - Μαυροβούνιο συνεργασία: Ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τουρκία – Μαυροβούνιο συνεργασία: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουάριου στην Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισαν τις θετικές προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μάρκοβιτς, οι δύο άνδρες τόνισαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Μαυροβουνίου – Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση δήλωσε ο κ. Μάρκοβιτς: «Το Μαυροβούνιο σημειώνει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια»  ενώ προσθέσε πως «είμαστε ένας εξαιρετικά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ελπίζω ότι οι τουρκικές εταιρείες θα είναι περισσότερο ενεργές». Ο κ. Τσαβούσογλου από την άλλη αναφέρθηκε στη διμερή συνεργασία και υπογράμμισε τη σημασία του Μαυροβουνίου για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Σημειώνεται πως οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και τόνισαν τη σημασία μιας σαφούς ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments