Πολιτική

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Οι υποψήφιοι διάδοχοί της στην προεδρία του ΣτΕ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Οι υποψήφιοι διάδοχοί της στην προεδρία του ΣτΕ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τρεις από τους έξι αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας που προτάθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο υπουργικό συμβούλιο, είχε να επιλέξει η διάσκεψη των προέδρων για αντικαταστάτη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για τους κ. Αθανάσιο Ράντο, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μαίρη Σαρπ. Ωστόσο, δύο από αυτούς ισοψήφησαν στην τρίτη θέση και έτσι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο νέος πρόεδρος ή νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αντικαταστήσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου.

Στις 31 Ιανουαρίου η τέως πρόεδρος του ΣτΕ και νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποχαιρέτησε το Δικαστήριο σε μια τελετή που διοργανώθηκε για αυτό το σκοπό. Στην τελετή αυτή παραβρέθηκαν οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κ. Σακελλαροπούλου, σε σύντομο -«μικρό» όπως τον χαρακτήρισε- χαιρετισμό της, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της που αφήνει το Δικαστήριο σε καλή κατάσταση και ισορροπημένο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα στο μέλλον θα πάνε καλά στο Δικαστήριο, σημειώνοντας ότι το ΣτΕ κατάφερε να σταθεί ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Κλείνοντας, τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «θα τα ξαναπούμε».

Σημειώνεται, πως η κ. Σακελλαροπούλου θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της, αφού δώσει θρησκευτικό όρκο σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας στις 13 Μαρτίου 2020 του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στο ΣτΕ, την κ. Σακελλαροπούλου, αναπληρώνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος, Αθανάσιος Ράντος, μέχρι να επιλεχθεί κάποιος από τους προαναφερθέντες υποψήφιους.  Ο κ. Ράντος είχε αναπληρώσει και πάλι την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ, όταν είχε παραιτηθεί, λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ο Νικόλαος Σακελλαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments