Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς σκάφος: Το νέο του κότερο που αξίζει 645 εκατομμύρια – Παραγγελία ειδικά για εκείνον

Μπιλ Γκέιτς σκάφος: Το νέο του κότερο που αξίζει 645 εκατομμύρια – Παραγγελία ειδικά για εκείνον
Μπιλ Γκέιτς σκάφος: Το πρώτο σκάφος που θα χρησιμοποιεί νερό για καύσιμο.

Μπιλ Γκέιτς σκάφος: Ο δισεκατομμυριούχος έχει αποσυρθεί εδώ και κάποια χρόνια από την microsoft καθώς αποφάσισε να επικεντρωθεί σε διαφορετικές επιχειρηματικές ασχολίες, ιδίως φιλανθρωπικής φύσεως, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι δεύτερος πίσω από τον Τζεφ Μπέζος και αυτή η κατάκτηση, αυτή η θέση πρέπει να επιβεβαιώνεται συνολικά από το στάτους ζωής. Γι΄αυτό ο Γκέιτς φέρεται να ζήτησε από μια από τις καλύτερες εταιρείες κατασκευής ιδιωτικών σκαφών να του φτιάξει το καλύτερο γιοτ που θα κυκλοφορεί στις θάλασσες. Το συγκεκριμένο σκάφος παρουσιάστηκε στην έκθεση που έγινε στο Μονακό πριν λίγες ημέρες και όσοι το είδαν, έμειναν με ανοιχτό στόμα.

Είναι ένα σκάφος νέας εποχής, πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο, που είναι πλήρως οικολογικό στη χρήση του. Είναι το πρώτο σκάφος που θα χρησιμοποιεί νερό ως καύσιμο, καθώς θα έχει δύο δεξαμενές με υγρό υδρογόνο για την κίνηση του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχει μειωμένη απόδοση, αφού θα πιάνει μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβους την ώρα (περίπου 19 μίλια) και θα χρειάζεται ανεφοδιασμό κάθε 3.750 μίλια.

Το μέγεθος του είναι στα 113 μέτρα και το κόστος του στα 645 εκατομμύρια δολάρια και τα χαρακτηριστικά του κάνουν τη φαντασία να οργιάζει: πέντε καταστρώματα, διάδρομο για ελικόπτερο, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, γυμναστήριο, αίθουσα για γιόγκα, αίθουσα αισθητικής και χαλάρωσης και σινεμά. Παράλληλα, μπορεί να φιλοξενήσει ως και 14 ανθρώπους στα δωμάτια του, ενώ ο ανώτατος αριθμός πληρώματος είναι το 31. Τα ιδιωτικά δωμάτια έχουν σάουνα, μπάνιο και σφύζουν από πολυτέλεια, αφού θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν ως δωμάτια 5αστερου ξενοδοχείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments