Διεθνή

Επικό σκίτσο για την εργαζόμενη μητέρα

Επικό σκίτσο για την εργαζόμενη μητέρα
Ένα σκίτσο που πόσταρε ο δισεκατομμυριούχος Ινδός επιχειρηματίας Ανάντ Μαχίντρα, προβλημάτισε τους χρήστες, για το πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να είναι και εργαζόμενη και σύζυγος και μητέρα ταυτόχρονα.

Είναι αρκετά δύσκολος ο διπλός ρόλος μιας γυναίκας και σαν εργαζόμενη και σαν μητέρα. Και παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες εργάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι πιο παλιά εντούτοις η συμμετοχή του άνδρα- συζύγου δεν έχει αυξηθεί σε συμμετοχή στις καθημερινές δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι μεταξύ των οποίων και η φροντίδα των παιδιών. Ένα σκίτσο που έχει σχεδιάσει ο Περουβιανός πολιτικός σκιτσογράφος Καρλίν απεικονίζει τον βαθμό δυσκολίας του να είναι κάποια ταυτόχρονα και μητέρα και εργαζόμενη.

Το σκίτσο αυτό το πόσταρε στο λογαριασμό του στο twitter ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ανάντ Μαχίντρα ο οποίος παράλληλα με το σκίτσο σχολίασε: “«Βοηθούσα με το baby sitting του ενός έτους εγγονού μου τις προάλλες και συνειδητοποίησα τη σκληρή πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Χαιρετίζω κάθε εργαζόμενη γυναίκα και αναγνωρίζω, ότι οι επιτυχίες της την έχουν αναγκάσει να καταβάλλει πολύ περισσότερη προσπάθεια, από τον κάθε άνδρα αντίστοιχό της».

Το σκίτσο του Καρλίν είναι τόσο απλό αλλά συγχρόνως και τόσο δυνατό στο μήνυμα που θέλει να στείλει. Απεικονίζει τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες μέσα στο στίβο να έχουν πάρει θέση στην εκκίνηση για να τρέξουν. Οι άνδρες έχουν το ελεύθερο το πεδίο μπροστά τους χωρίς εμπόδια, αντίθετα οι γυναίκες έχουν στο διάβα τους όλα τα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα, όπως είναι το πλύσιμο και άπλωμα των ρούχων, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα και όλες οι ατελειώτες δουλειές.

Ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι ντυμένες στην …τρίχα με γόβες και φούστες. Όπως ήταν αναμενόμενο το tweet του Ινδού δισεκατομμυριούχου προκάλεσε σχόλια χιλιάδων χρηστών, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, οι οποίες εκτίμησαν την αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν από τον Ινδό επιχειρηματία.

Υπήρξαν φυσικά και άνδρες χρήστες οι οποίοι σχολίασαν ότι καταλαβαίνουν τις δυσκολίες μιας εργαζόμενης μητέρας και υποστήριξαν ότι βοηθούν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού αλλά και στη φροντίδα των παιδιών. Είναι γεγονός όπως αποδεικνύεται και από έρευνες που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο πως οι γυναίκες κουράζονται πολύ περισσότερο αφού αναλαμβάνουν εκτός από τις υποχρεώσεις της εργασίας τους και εκείνες που θέλει ένα σπιτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments