Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Στους 1.355 οι νεκροί – 242 θάνατοι σε μία μόλις ημέρα

Κορωνοϊός Κίνα: Στους 1.355 οι νεκροί – 242 θάνατοι σε μία μόλις ημέρα
Κορωνοϊός Κίνα: Εντοπίστηκαν ημερησίως 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι και 44 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία, με την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Π.Ο.Υ να δηλώνει πως θα χρειαστούν από 12 έως 18 μήνες για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός Κίνα: Σύμφωνα με τις πρόσφατες καταμετρήσεις οι νεκροί μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου ανέρχονται στους 1.355, με 242 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, οι ερευνητικές ομάδες των εταιρειών καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να κατασκευάσουν εμβόλιο που θα αναστείλει την εξάπλωση του ιού, γεγονός που μοιάζει δύσκολο, όπως αποκάλυψε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  η οποία δήλωσε πως θα χρειαστούν από 12 έως 18 μήνες τουλάχιστον, μέχρι να δοθεί σε δημόσια χρήση ένα φάρμακο.

Σημειώνεται πως άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα 13 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής των αρχών στην επαρχία Χουμπέι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Ο δήμαρχος της Σαγκάης, ο Γινγκ Γιονγκ, ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σημειώνεται πως ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 αυξήθηκε μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου σε σχεδόν 60.000 κρούσματα, εκ των οποίων 1.355 θανατηφόρα.

44 νέα κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κοροναϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες. Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που 

Από 12 έως 18 μήνες το εμβόλιο

Σε δήλωσή της, η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Παγκοσμίου Οργανισμούν Υγείας, Soumya Swaminathan, δήλωσε ότι οι τέσσερις εταιρείες εργάζονται στον μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν σε διάστημα τριών ή τεσσάρων μηνών, μία ή δύο από τις εταιρείες, να φτάσουν στο επίπεδο της πρώτης δοκιμής στον άνθρωπο. Ωστόσο, η ευρύτερη χρήση ενός αποδοτικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, αναμένεται, αν όλα εξελιχθούν σωστά στην έρευνα, να ξεκινήσει σε ένα ή ενάμισι χρόνο, τόνισε η επικεφαλής του επιστημονικού τιμ του ΠΟΥ.

Οι ερευνητικές ομάδες, ωστόσο, δεν μελετούν μόνο προς την κατεύθυνση ενός νέου φαρμάκου, καθώς ήδη δοκιμάζονται τα υπάρχοντα φάρμακα που αντιμετωπίζουν ανάλογα συμπτώματα, ώστε να ελεγχθούν αν κάποιο ή κάποια από αυτά, είναι δραστικά απέναντι στον κορωνοϊό. Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και την εφαρμογή του όποιου φαρμάκου εγκριθεί, οι υγειονομικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ιδιαίτερα δε στην Κεντρική Κίνα, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments