Κόσμος

Προσφυγική κρίση: Προειδοποίηση για ένα νέο 2015 από τον Zέεχοφερ

Προσφυγική κρίση: Προειδοποίηση για ένα νέο 2015 από τον Zέεχοφερ
Προσφυγική κρίση: Για μια νέα προσφυγική κρίση προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζέεχοφερ.

Προσφυγική κρίση: Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Xορστ Ζέεχοφερ, φοβάται εκ νέου αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο: «Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015 εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», δήλωσε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο, Παρασκευή.

«Η προσφυγική – μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», επισήμανε ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

Παράλληλα, επέκρινε το γεγονός ότι «γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά» πρόσθεσε ο Ζέεχοφερ. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταρρυθμίσουν το κοινό Σύστημα Ασύλου. Επίμαχο είναι το θέμα της κατανομής όσων ζητούν προστασία. Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο ενεργά στη σχετική συζήτηση και τελευταία με δικές του προτάσεις για τη μεταρρύθμιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες -η οποία πρέπει να προτείνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες- επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό και η ίδια ένα προσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ζητάει μεγαλύτερη δραστηριότητα από το ΝΑΤΟ για τις μεταναστευτικές ροές

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζητάει σε παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, μεγαλύτερη ενίσχυση της νατοϊκής δραστηριότητας για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. Στο περιθώριο της συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον  Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις, για το πώς οι συζητήσεις μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών, που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα συνδράμουν στη μείωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments