Οικονομία

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα “πρασινίσει” οκτώ δήμους

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα “πρασινίσει” οκτώ δήμους
Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλαμβάνει πράσινα δώματα, κάθετους κήπους, διαδρομές για την αναψυχή των πολιτών, αναβάθμιση των χώρων πρασίνου σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Έργα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ετοιμάζει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, έργα πρασίνου θα αναζωογονήσουν τις γειτονιές οκτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Πράσινα δώματα, κάθετοι κήποι, διαδρομές για την αναψυχή των πολιτών, αναβάθμιση των χώρων πρασίνου περιλαμβάνονται μεταξύ των παρεμβάσεων για τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη και εντάσσονται στο πρόγραμμα της “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)”.

Επιπλέον όσον αφορά τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε και επιπλέον παρεμβάσεις βιώσιμης κινητικότητας και προώθησης της ηλεκτροκίνησης ύψους 325.000 ευρώ. Η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την έκδοση δύο προσκλήσεων για τα έργα που θα ξεκινήσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ μέχρι τον Ιούνιο 2020, οι δήμοι θα έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα έργα που θα εντάξουν στο πρόγραμμα προς χρηματοδότηση. Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ανέφερε: “Η πόλη μας έχει πολύ χαμηλό δείκτη πρασίνου και ελπίζουμε ότι ο πολίτης σύντομα θα δει αυτό να αλλάζει μέσα από τα έργα πρασίνου”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments