Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύσεις: “Ύμνοι” του γερμανικού Τύπου για τον Έλληνα πρωθυπουργό

Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύσεις: “Ύμνοι” του γερμανικού Τύπου για τον Έλληνα πρωθυπουργό
Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύσεις: Ο γερμανικός Τύπος εξυμνεί την ελληνική κυβέρνηση δίνοντας τα εύσημα στον πρωθυπουργό και την εμπιστοσύνη που έχει προκαλέσει στους υποψήφιους επενδυτές.

Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύσεις: Ένας από τους λόγους που αυξάνεται η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα είναι ότι τα χρεόγραφα με θετικό επιτόκιο είναι πλέον σπάνια. Επιπλέον, έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική εξυγίανση, τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

Η Die Welt σημειώνει επίσης ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονταν «ομόλογα-ούζο», καθώς το επιτόκιό τους έμοιαζε με τους βαθμούς αλκοόλ του ελληνικού ποτού.

Τώρα οι αποδόσεις τους πέφτουν κάτω από το 1%, γεγονός που δείχνει και την απελπισία των αγορών στην αναζήτηση χρεογράφων με θετικό επιτόκιο. Το «comeback» της μεσογειακής χώρας παίρνει επιπλέον ώθηση από την εκλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αύξησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η Αθήνα με τη σειρά της θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα για να υποστηρίξει τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια, μέσω του προγράμματος «Ηρακλής».

Οι τράπεζες στο μεταξύ επωφελούνται επίσης από το καλό κλίμα το οποίο έχει προκαλέσει ράλι στις μετοχές. Αν οι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι βλέπουν το θετικό κλίμα, ανεβάσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε βαθμό κατάλληλο για επενδύσεις, τότε η Ελλάδα θα επωφεληθεί και από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ τονίζει η Die Welt.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Σταϊκούρα

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε τη χθεσινή πτώση του του επιτοκίου στο 1% με το κόστος δανεισμού να φθάσει σε ιστορικά χαμηλά. Η συνεχής μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη μείωση του επιτοκίου χθες κάτω από το 1%.

«Σήμερα, για πρώτη φορά, το κόστος δανεισμού «σπάει», προς τα κάτω, το φράγμα του 1%. Η συνεχής μείωση του επιτοκίου και η διατήρησή του σε χαμηλό ύψος αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Συνεχίζουμε, με σχέδιο, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments