Διεθνή

Συρία: Έκρηξη αυτοκινήτου στα σύνορα με την Τουρκία

Συρία: Έκρηξη αυτοκινήτου στα σύνορα με την Τουρκία
Συρία: Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σήμερα το απόγευμα στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Συρία: Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σήμερα στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Η αραβική πόλη, από την οποία οι δυνάμεις που στηρίζουν την Τουρκία απώθησαν τον περασμένο Οκτώβριο τους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά εκρήξεων παγιδευμένων οχημάτων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.

Προς το παρόν, οι Αρχές δεν έχουν σχολιάσει σχετικά.

Υπενθυμίζεται, πως στις αρχές Ιανουαρίου, είχε συμβεί και πάλι ένα ανάλογο περιστατικό με αυτοκίνητο να εκρήγνυται στην βορειοανατολική Συρία. Τότε υπήρξαν τέσσερα θύματα που βρίσκονταν σε πεζή περιπολία, σε περιοχή την οποία κατέλαβε πρόσφατα ο τουρκικός στρατός κατά την στρατιωτική επιχείρησή του εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η κατάσταση στην Συρία δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018. «Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου» επισήμανε ο Ερντογάν. «Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι», υπογράμμισε και κατέληξε πως «μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments