Ελλάδα

Αστακός: Στα χέρια της ΕΛΑΣ Έλληνας καταζητούμενος του καρτέλ

Αστακός: Στα χέρια της ΕΛΑΣ Έλληνας καταζητούμενος του καρτέλ
Αστακός: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Αστακός: Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, Έλληνας στενός συνεργάτης του αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά με ιστιοφόρο σκάφος από την Καραϊβική στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από μεγάλη επιχείρηση τον περασμένο Ιανουάριο είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί, Αλβανοί και Αραβόφωνοι, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στον Αστακό 1.200 κιλά κοκαΐνης, καθώς και όπλα. Ο Έλληνας, μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζεται.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αφού για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να στηθεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό, που διαδραματίστηκε σε τρεις ηπείρους.

Όλες οι λεπτομέρειες ξεδιπλώθηκαν μέσα από τη δικογραφία που παρουσίασε το protothema.gr. Δύο undercover αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραϊβική για να φέρουν τα 1.200 κιλά της κοκαϊνης, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, με σκοπό να την προωθήσουν όλη την Ευρωπη. Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ», ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του, που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Στις 24 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουν στην κατοχή τους περίστροφο, τρία πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εκτός από τον «περιφερειακό» Έλληνα, εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίko

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments