Ελλάδα

Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τον ΟΑΣΘ: Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τον ΟΑΣΘ: Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2020
Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τον ΟΑΣΘ: To συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται για την κατάσταση στις μέσα μεταφοράς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τον ΟΑΣΘ: Μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων- Φοιτητών- Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.  στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ειδικότερα η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου ανέφερε σχετικά: «Καλούμε όλο τον λαό της πόλης να ξεσηκωθεί για την άθλια κατάσταση στον ΟΑΣΘ. Με την αναμονή και την ανοχή, το μόνο που θα συμβεί είναι να γίνει ακόμη χειρότερη η κατάσταση», σημείωσε.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας τόνισε ότι η παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ δεν λύνει το πρόβλημα, εξέφρασε φόβους για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και κατηγόρησε για εμπαιγμό την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Παράλληλα την κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, περιέγραψε ο φοιτητής Φυσικής στο ΑΠΘ Γιώργος Μπάρδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πέραν της ταλαιπωρίας και των ατυχημάτων εντός των αστικών, οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια μας αναγκάζουν να χάνουμε μαθήματα και έτσι εξάμηνα».

Τέλος, να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, αλλά και των παραγωγικών φορέων της πόλης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης, διερωτώμενος γιατί οι κρατικοί πόροι που δίνονται στα ΚΤΕΛ για εκτέλεση μέρους συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ δεν επενδύονται στον οργανισμό. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Κρεασίδης υπογράμμισε τη στήριξη των εκπαιδευτικών στο προσεχές συλλαλητήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments