Διεθνή

Γερμανία επίδομα γήρατος: Αφορά τους φτωχότερους συνταξιούχους

Γερμανία επίδομα γήρατος: Αφορά τους φτωχότερους συνταξιούχους
Γερμανία επίδομα γήρατος: To νομοσχέδιο προβλέπει πως 1,3 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι θα μπορέσουν να λάβουν ένα συμπληρωματικό ποσό στο πλαίσιο ενός μέτρου το οποίο θα στοιχίζει 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Γερμανία επίδομα γήρατος: Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ελάχιστη σύνταξη για τους πιο φτωχούς, ένα ζήτημα που απειλούσε για καιρό το μέλλον του συνασπισμού συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ, ενώ έρευνα Γερμανών και Άγγλων ερευνητών που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 18 Φεβρουαρίου 2020, έδειξε πως η εισαγωγή στη Γερμανία κατώτατου μισθού το 2015 αύξησε την παραγωγικότητα της εργασίας στη χώρα, καθώς προέτρεψε τους μισθωτούς να αλλάξουν επιχείρηση.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από την ερχόμενη χρονιά περίπου 1,3 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι θα μπορέσουν να λάβουν ένα συμπληρωματικό ποσό στο πλαίσιο ενός μέτρου το οποίο θα στοιχίζει 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο

«Η δημιουργία αυτής της κατώτατης σύνταξης θα συνεισφέρει σε περαιτέρω κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, ο οποίος εισηγήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο. Αυτό το τελευταίο θα ωφελήσει «κυρίως τις γυναίκες», οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των προσώπων στα οποία θα δοθεί το συμπληρωματικό ποσό, κυρίως τον τομέα των χαμηλά αμειβόμενων υπηρεσιών, όπως της εστίασης.

Επίσης θα επωφεληθεί «κυρίως η ανατολική Γερμανία», η πρώην κομμουνιστική ΓΛΔ όπου η μέση αγοραστική δύναμη του πληθυσμού παραμένει κατώτερη εκείνης στο δυτικό τμήμα της χώρας, δίνοντας τροφή στην απογοήτευση που σε πολιτικό επίπεδο ωφελεί κυρίως την άκρα δεξιά. Αυτή η τελευταία έχει εκεί τα κύρια προπύργιά της. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μια κομμώτρια που είχε κρατήσεις επί 40 χρόνια επί του κατώτατου μισθου θα πρέπει έτσι να δει τη μηνιαία σύνταξή της να αυξάνεται, από τα 512 ευρώ σήμερα, στα 960 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments