Διεθνή

Συρία: Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τουρκικά άρματα μάχης και όπλα στην περιοχή

Συρία: Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τουρκικά άρματα μάχης και όπλα στην περιοχή
Συρία: Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τουρκικά άρματα μάχης και όπλα που υπήρχαν στην περιοχή.

Συρία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραβίασε τη συμφωνία με τη Ρωσία κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη Μόσχα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του BulgarianMilitary.com αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να υποστεί μεγάλες απώλειες στην περιοχή της Συρίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τουρκικές δυνάμεις και οι τρομοκράτες που έχουν στο πλευρό τους έχουν χάσει πολλά οχήματα που πήγαιναν παράνομα στη Συρία.

Τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι δεν ήταν οι δυνάμεις του Άσαντ που έχουν πλήξει τους Τούρκους αλλά η ρωσική αεροπορία. Τα ρεπορτάζ που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη, αναφέρουν ότι την Τρίτη (18/2), η Τουρκία έχασε τουλάχιστον 23 τανκς στη Συρία (ανάμεσα τους και 4 Λέοπαρντ), περίπου 50 μεταγωγικά και θωρακισμένα οχήματα, 18 πυραυλικά συστήματα MLRS, περισσότερα από 20 φορτηγά και δύο αποθήκες στρατιωτικού υλικού.

Αυτή η επίθεση φέρεται να έγινε λίγη ώρα αφότου τα οχήματα πέρασαν τα τουρκοσυριακά σύνορα. Παράλληλα, εκτός από τις ζημιές στα οπλικά συστήματα, έχασαν τη ζωή τους περίπου 300 αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσοι είναι πολύ καλά πληροφορημένοι και κάθε φορά που η Άγκυρα ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες διασχίσεις των συριακών συνόρων, τότε οι Ρώσοι επιτίθενται σε κομβόι και ουλαμούς. Καταλαβαίνει κανείς ότι όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών. Για την ώρα καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments