Οικονομία

Γιάννης Βρούτσης ασφαλιστικό: Θετική η κυβέρνηση για θέσπιση φορολογικών κινήτρων

Γιάννης Βρούτσης ασφαλιστικό: Θετική η κυβέρνηση για θέσπιση φορολογικών κινήτρων
Γιάννης Βρούτσης ασφαλιστικό: Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα αναπτυχθεί μέσα από την ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων

Γιάννης Βρούτσης ασφαλιστικό: Υπέρ της θέσπισης φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα της ασφάλισης τάχθηκε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση που οργάνωσε το ygeiamou.gr με τη στήριξη του ΘΕΜΑτος. «Το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα και θα γίνει- τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός εργασίας- Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα αναπτυχθεί μέσα από την ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων. Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον κανονισμό λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων. Ουσιαστικός είναι ο ρόλος και της ιδιωτικής ασφάλισης την οποίο πλέον μπορεί ο κόσμος να εμπιστευτεί.»

Σύμφωνα με τον κ, Βρούτση διατηρούνται οι τρεις πυλώνες της ασφάλισης ( αναδιανεμητική, επικουρική και ιδιωτική ασφάλιση). Για την απελευθέρωση διαθέσιμου εισοδήματος με στόχο την συμπληρωματική ασφάλιση, ο υπουργός έκανε λόγο για μείωση φόρων και εισφορών ( μη μισθολογικό κόστος) αρχής γενομένης από τη μείωση των εισφορών των μισθωτών με πλήρη απασχόληση κατά 0.90% από την 1/6/2020.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο εισήχθη στη Βουλή ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι είναι πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα συνοδεύεται από δύο μελέτες, που αφορούν την βιωσιμότητα του συστήματος και την επάρκεια των συντάξεων, κάνοντας σαφές ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει και εκπληρώνει όρους βιωσιμότητα μέχρι το 2070. Επιπλέον μελέτη του οικονομικού πανεπιστημίου δείχνει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν ξεπερνά το 16% του ΑΕΠ και μεσομακροπρόθεσμα θα μειωθεί στο 11%-12% φθάνοντας στο μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Με αυτά τα δεδομένα, κατέληξε ο κ. Βρούτσης «δεν περιλαμβάνει καμία μείωση σύνταξης. Δεν θα ξαναγίνει καμία μείωση. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες μειώσεις. Γι’ αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει μόνο αυξήσεις από εδώ και πέρα. Εμπιστευτείτε το νέο ασφαλιστικό σύστημα, είναι ελπιδοφόρο. Η κυβέρνηση προχωρά σε μεταρρυθμίσεις , ανοίγει δρόμους και κάνει πράξει ότι έχει υποσχεθεί.»

Ανακοίνωσε επίσης ότι πλατφόρμα του ΕΦΚΑ στην οποία η μη μισθωτοί θα δηλώσουν σε ποια από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες επιθυμούν να ενταχθούν θα ανοίξει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στις 21 Φεβρουαρίου ενώ επανέλαβε ότι στόχος του eΕΦΚΑ είναι οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις να εκδοθούν τον Ιούνιο του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments