Οικονομία

Taxisnet: Γιατί θα τεθεί εκτός λειτουργίας από το πρωί του Σαββάτου – Πότε θα επανέλθει

Taxisnet: Γιατί θα τεθεί εκτός λειτουργίας από το πρωί του Σαββάτου – Πότε θα επανέλθει
Taxisnet: Πότε και γιατί θα τεθεί εκτός λειτουργίας

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί το Taxisnet από το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου λόγω εργασιών συντήρησης που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣΔΔ «από το Σάββατο 22/2/2020 στις 8:00 έως και την Κυριακή 23/2/2020 στις 24:00» θα πραγματοποιούνται «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της», στην οποία περιλαμβάνεται και το Taxisnet. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Taxisnet δεν θα λειτουργούν και άλλες εφαρμογές, όπως εκείνες για τις συντάξεις και τα ακίνητα (πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας, μισθωτήρια ακινήτων κ.λπ).

Η νέα διαδικασία για τις επιστροφές φόρων

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020 θα πρέπει να δηλωθούν στο Taxisnet οι αιτήσεις για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις 2020, η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Παράλληλα, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε μια απόφαση με νέες οδηγίες για τη διαδικασία επιστροφής φόρου. Με στόχο να αποφευχθούν οι ουρές στις ΔΟΥ, η απόφαση ορίζει ότι για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου καθίσταται η υποχρεωτική «η δήλωση στο Taxisnet της ΑΑΔΕ του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments